EVENIMENTE
Proiectele de hidrocentrale in ariile protejate, suspendate

Organizatia WWF Romania a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca toate proiectele de constructie a unor hidrocentrale in zone protejate vor fi suspendate, intr-o incercare de protejare a ecosistemelor din aceste arii si a biodiversitatii.

Aceste asa-numite “zone de excluziune” vor fi stabilite pana cel mai tarziu la sfarsitul lunii Mai.

De-a lungul ultimilor ani, membrii organizatiei au avertizat autoritatile de mediu ca demararea a sute de proiecte de hidrocentrale de-a lungul lantului carpatic in Estul Europei ameninta sute de rauri si parauri, o petitie in acest sens fiind deja adresata autoritatilor romane inca de acum doua luni si semnata de peste 20.000 de cetateni. Prin aceasta solicitare i se cere Guvernului sa salveze raurile montane care prezinta o importanta deosebita pentru specii pe cale de disparitie precum vidrele.

Directorul WWF Romania, Magor Csibi, sustine ca organizatia pe care o reprezinta nu este impotriva investitiilor in energie, dar ca unele cursuri de apa au o importanta ecologica atat de mare, incat ele nu pot fi distruse de dragul profitului economic.

In cadrul acestui demers, Ministrul roman al Apelor si Padurilor, Lucia Varga, s-a angajat sa initieze o comisie care sa decida pe ce arii naturale nu ar trebui sa se construiasca hidrocentrale pentru a proteja diversitatea.

Sursa: Balkans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design