EVENIMENTE

Proiect de centrala pe biogaz, finantat de BCR

Proiect de centrala pe biogaz, finantat de BCRBanca Comerciala Romana (BCR) va finanta cu aproximativ 6 milioane de euro un proiect pentru construirea unei centrale pe biogaz in Satu Mare, cu o capacitate de 1,5 MW. Investitia apartine unei companii austriece, care a dezvoltat pana acum in Europa peste 90 de astfel de proiecte in tari precum Marea Britanie, Cehia sau Italia.

Directorul companiei a declarat ca electricitatea produsa va acoperi necesarul a 4.500 de locuinte, iar caldura degajata va fi folosita intr-o instalatie de uscare a cerealelor si la o ferma piscicola. Lucrarile de constructie pentru acest obiectiv sunt estimate a fi finalizate catre mijlocul anului 2014.

Tobias Waldemar Seiferth din partea BCR a declarat ca aceasta institutie bancara este interesata de sprijinirea din punct de vedere financiar a economiei locale, inclusiv a sectorului de producere a energiei regenerabile.

Pana de curand, investitorii s-au ferit de a face investitii in instalatii de biogaz in Romania din pricina climatului legislativ dificil, dar si a piedicilor in obtinerea materiei prime si a unor clienti pentru vanzarea produsului final. Potrivit datelor Transelectrica, in luna Septembrie a acestui an erau operationali in Romania numai 50 de MW in ceea ce priveste instalatiile de producere a biogazului.

Sursa: Business Review

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design