EVENIMENTE
Productia hidrocentralelor din Albania a explodat – crestere de aproape 100%

productia hidrocentralelor din Albania
Fata de aceeasi perioada a anului 2012, productia de energie electrica din Albania a crescut in prima jumatate a acestui an cu 33%, in timp ce productia interna de electricitate a crescut cu aproape 90%. In prima jumatate a anului 2013, productia de energie electrica a fost de 4 GWh, adica 78.5% din totalul cantitatii de curent electric.

In acelasi timp, productia hidrocentralelor din aceasta tara a sporit in primul semestru al acestui an cu peste 92 de procente, avand astfel cel mai mare impact in totalul productiei nationale. 

De asemenea, productia de energie electrica din centralele date in concesiune sau din cele private a crescut si ea cu peste 50% in prima jumatate a anului 2013, fata de aceeasi perioada a anului trecut; in schimb, termocentralele din Albania nu au produs deloc in perioada mai sus mentionata.

Avand in vedere aceste cifre, si importul de energie electrica din Albania in aceasta perioada (fiind incluse aici si schimburile) a scazut, in 2013 fiind de un pic peste 1 GWh, iar in 2012 de peste 1,7 GWh. Astfel, cantitatea importata in prima jumatate a anului 2013 reprezinta doar 21% din totalul energiei produse in aceasta perioada, in timp ce in primul semestru din 2012 importurile constituiau aproape 45% din productia de la vremea respectiva.

Mai mult decat atat, raportat la aceleasi perioade de timp, si consumul de energie electrica din Albania a crescut in 2013 cu peste 14%, sectorul rezidential consumand aproape 60% din cantitatea de electricitate disponibila pentru toti consumatorii finali.

Sursa: Balkans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design