EVENIMENTE

Primarul New Yorkului vrea turbine eoliene pe Zgarie-nori

 

Zgarie-norii din New York ar putea sa aiba turbine eoliene pe acoperis potrivit noului plan al primarului Michael Bloomberg, informeaza Reuters. Acesta intentioneaza sa dezvolte folosirea surselor de energie regenerabila."Cred ca ar fi o frumusete ca torta Statuii Libertatii sa fie luminata cu energie eoliana", a spus Bloomberg.

Centralele geotermale si panourile solare sunt optiunile la care s-a gandit primarul miliardar al carui mandat se va incheia in ianuarie 2010. Acesta a oferit companiilor un termen pana in luna septembrie pentru a veni cu propuneri inovatoare pentru tinta ambitioasa a primarului de a inverzi mai mult orasul, pana in 2030.

Bloomberg, spre deosebire de ceilalti politicieni, este de parere ca principala problema a natiunii care trebuie rezolvata este criza energetica. Saptamana trecuta a marcat cea de-a cincea aniversare a crizei energetice care a lasat 50 milioane de oameni din nord-vestul Americii si din Canada fara electricitate, a subliniat Bloomberg.

Potrivit estimarilor, producerea electricitatii din energie eoliana in procent de 20% pana in 2030 ar necesita o cheltuiala de 60 miliarde de dolari pentru infrastructura de transmisie.

In curand, si proprietarii de cladiri private din New York vor fi indemnati sa practice conservarea energiei. In urma unui nou regulament, consumatorii de energie vor primi mai multe informatii legate despre adevarata valoare a conservarii energiei.


sursa: http://www.green-report.ro/

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design