EVENIMENTE

Prima turbina eoliana offshore din Spania a fost oficial inaugurata

Prima turbina eoliana offshore din Spania a fost oficial inaugurataIn cursul zilei de luni a fost inaugurata prima turbina eoliana offshore din Spania, in cheiul Arinaga din Insulele Canare, instalatie apartinand producatorului spaniol Gamesa.

Printre oficialitatile care au luat parte la eveniment s-au numarat presedintele guvernului regional din Insulele Canare, Ministrul pentru Industrie, Energie si Turism si presedintele companiei Gamesa, Ignacio Martín.

Turbina instalata are o capacitate de 5 MW si o inaltime de 154 de metri. Rotorul instalatiei are un diametru de 128 de metri, iar palele o lungime de peste 60 de metri fiecare. Sistemul este capabil sa produca suficienta energie cat sa acopere necesarul din 7.500 de locuinte de pe insula.

Aceasta turbina este prima offshore din Spania, dar si prima instalata de catre compania Gamesa, care este de altfel extrem de mandra de faptul ca a reusit sa patrunda pe piata energiei eoliene offshore.

Reprezentantii companiei sustin ca Gamesa va deveni in curand un nume de referinta in acest dimeniu, prin prisma faptului ca ofera clientilor sai energie la un pret mic. Toate componentele turbinei instalate luni in insulele Canare de catre Gamesa au fost produse in Spania, insa reprezentantii companiei au tinut sa precizeze ca echipe din intreaga lume au participat la proiectarea instalatiei si la diferitele faze de dezvoltare a produsului.

Spania este unul din cei mai mari producatori de energie eoliana la nivel mondial si vrea sa isi mentina pozitia dominanta prin valorificarea potentialului curentilor de aer din largul coastelor.

Sursa: Cleantechnica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design