EVENIMENTE

Peste 18.000 de megawati de energie eoliana in Texas

Autoritatile din Texas au aprobat investitia a cinci miliarde de dolari pentru constructia unui sistem care va transporta electricitatea obtinuta din energie eoliana in marile orase, informeaza Reuters.

Liniile electrice vor sustine 18.500 megawati produsi din energia eoliana pana in 2012. Cei 18.000 de megawati produsi astfel vor asigura energia pentru 3 milioane de case din Texas.

Costurile planului aprobat de Comisia Utilitatilor Publice din Texas depasesc 5 miliarde de dolari. Investitia va adauga 4 dolari la factura texanilor, dar autoritatile spera ca energia eoliana va reduce dependenta statului de gaz natural. Statul american are si unul dintre cele mai ridicate preturi la electricitate din SUA din cauza subventiilor mari acordate dezvoltatorilor eolieni.

Daca liniile electrice vor putea sustine cei 18.500 de megawati, statul isi va depasi capacitatea nationala de generare a energiei eoliene. Texas se afla deja in topul statelor din SUA care isi produc electricitatea din surse nepoluatoare.

"Speram ca si restul Americii va urma aceasta decizie", a declarat Dean Gosselin, vicepresedintele FPL Energy, unitate a FPL Group, cel mai mare dezvoltator eolian din Texas si SUA.

Sursa : Green Report

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design