EVENIMENTE

Pasii care trebuie parcursi pentru finantarea constructiei unui parc de generatoare eoliene

 

Intrebare:
Doresc construirea unui parc de generatoare eoliene. Prin colaboratori pot aduce aport de capital    in active si teren ,precum si proiecte tehnic bazat pe experiente colaboratorilo. Care sunt pasii care trebuiesc parcursi pentru finantare si in ce masura se poate face?


Raspuns:
Pentru producerea energiei eoliene se poate aplica pentru fonduri structurale in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, (Domeniul major de interventie 4.2 Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi), daca indepliniti conditiile specificate in Documentul Cadru de Implementare pentru acest Program (http://www.fonduri-ue.ro/index.php?sectionId=152). Una dintre conditii este si furnizarea energiei in sistemul energetic national. Ghidurile Solicitantului si cererile de proiecte nu s-au lansat inca, dar daca doriti informatii mai detaliate va sfatuim sa contactati Organismul Intermediar pentru Energie, Directia Generala de Politica Energetica de la Ministerul Economiei si Finantelor, acolo se vor primi si proiectele. Datele de contact sunt: Directia Generala de Politica Energetica, Ministerul Economiei si Finantelor, tel 3055200, 3055201, 3055202, 3055203, 3055246, 3055234, 3055243.

Daca va aflati in mediul rural si energia pe care vreti sa o produceti nu este pentru sistemul national, e posibil sa primiti finantare din fondurile destinate dezvoltarii rurale. Aceste fonduri nu sunt fonduri structurale si sunt gestionate de Ministerul Agriculturii. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 (http://www.fonduri-ue.ro/upload/pndr_20_decembrie_2007.pdf) pentru a vedea unde se incadreaza ideea Dvs de proiect si sa luati legatura cu Ministerul Agriculturii, care gestioneaza acest program. Pentru informatii suplimentare: Directia Generala Dezvoltare Rurala, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, e-mail feadr@madr.ro.

Sursa: http://www.fonduri-ue.ro/

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design