EVENIMENTE

Parc fotovoltaic la Fetesti

Desi in luna Mai a acestui an grupul Agrofam si-a anuntat intentia de a construi la Fetesti, in judetul Ialomita, un parc fotovoltaic, proiectul nu s-a concretizat nici pana in prezent, insa potentialul solar al zonei a fost rapid remarcat de alti doi investitori din industria energiei regenerabile, Solar Energy Jupiter si Biancogri Service.

Cele doua companii vor sa dezvolte in apropierea Municipiului Fetesti doua parcuri fotovoltaice, pe o suprafata de 8, respectiv 6 hectare de teren, insa in prezent proiectul se afla in stadiul intocmirii Planului Urbanistic Zonal (PUZ), pentru care se va organiza o licitatie publica.

Mai mult, chiar in cursul zilei de astazi, 27 August, la sediul Primariei din Fetesti a avut loc timp de doua ore o dezbatere publica pe tema documentatiei proiectului, eveniment la care au participat si reprezentantii celor doa posibile companii dezvoltatoare.

In acelasi judet, dar in localitatea Giurgeni, in luna Mai a acestui an, au demarat lucrarile pentru un alt parc fotovoltaic, pe o suprafata de teren de 30 de hectare. Contributia financiara pentru acest proiect a apartinut in proportie de 50% Consiliului Judetean Ialomita si 50% companiei Gigawatt Global. 

Specialistii din domeniul instalatiilor fotovoltaice estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an vor fi investiti in Romania circa 200 de milioane de Euro in parcuri solare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design