EVENIMENTE

Parc fotovoltaic EGP de 10 MW in Dolj

Parc fotovoltaic EGP de 10 MW in DoljCompania Enel Green Power, ramura care se ocupa de partea de Energie Regenerabila a gigantului Italian ENEL, a finalizat un parc fotovoltaic de 10 MW in judetul Dolj, ducand astfel capacitatea instalata in Romania a acestui investitor la 36 de MW.

Productia estimata a acestei instalatii este de aproximativ 12 milioane kWh in fiecare an, suficient pentru a acoperi necesarul energetic din 10.000 de locuinte.

In plus, in afara de investitiile in sectorul solar, EGP mai are in prezent in tara noastra si o capacitate eoliana instalata care totalizeaza aproape 500 de MW, astfel ca impreuna cu cehii de la CEZ si austriecii de la Verbund este unul din cei mai importanti jucatori de pe piata energiei regenerabile din Romania.

Potrivit operatorului de electricitate Transelectrica, in luna Septembrie a acestui an existau in Romania peste 3.3 GW de capacitate regenerabila care primeau subventii de productie de la stat. In ultimii ani, datorita schemei de sprijin extrem de favorabile, autoritatile au reusit sa atraga catre tara noastra investitii masive in acest domeniu din partea strainilor, insa recent aceiasi oficiali au hotarat diminuarea acestor subventii pentru a despovara consumatorii casnici si industriali, care plateau facturi din ce in ce mai mari.

Sursa: Business Review

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design