EVENIMENTE

Parc eolian de 80 MW la Ramnicu Sarat

Compania Eco Power Energy Production construieste langa Ramnicu Sarat un parc eolian de 80 MW, investitie ce se ridica la circa 130 milioane de euro, a declarat agentiei NewsIn directorul general al companiei, Ioan Valer Man.

Speram ca la sfarsitul anului sa fie pus in functiune. Parcul se intinde pe aproximativ 500 hectare. Vor fi peste 40 de turbine, pentru care vrem sa semnam un contract cu Vestas din Danemarca. Mai avem de luat cateva autorizatii", a precizat Ioan Valer Man.

 Potrivit acestuia, singura problema este intrarea in reteaua de transport de energie electrica, intrucat sunt cereri multe si capacitatea e prea mica.
Proiectul este dezvoltat in colaborare cu MA&D Power Engineering Romania, a mentionat Ioan Valer Man.

De asemenea, directorul general al companiei a afirmat ca mai are in plan construirea a inca trei campuri eoliene de aproape 120 MW in total, in Dobrogea (langa Tulcea si Constanta).

In prezent, in Romania sunt instalate unitati cu o putere totala de numai 8 MW, din surse eoliene.

Eco Power Energy Production este o companie romaneasca infiintata in 2008, cu capital privat. Obiectul de activitate al companiei este productia de energie electrica din surse regenerabile.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design