EVENIMENTE













Panouri fotovoltaice la o vinarie din Turcia

Una din vinariile de pe coasta turceasca si-a instalat recent 400 de panouri fotovoltaice, insumand un sistem cu o putere de 100 de kWp. Aceasta investitie este o continuare a filosofiei companiei care detine fabrica de vinuri in ceea ce priveste politica de protejare a mediului si de economisire a energiei folosite in procesul de productie.

Inca de la fondarea vinariei, proprietarii au decis sa nu foloseasca niciun fel de pompa in producerea vinului si sa utilizeze in schimb tehnica de curgere gravitationala naturala, care imbunatateste aroma vinului si economiseste in acelasi timp energie.

Proprietarul vinariei sustine ca in alegerea marcii de panouri fotovoltaice a contat faptul ca cele instalate de el produc in zilele cu insolatie puternica semnificativ mai multa energie decat oricare alte module PV de pe piata, iar in zona in care se afla vinaria temperaturile ajung frecvent la peste 45 de grade.

Sistemul fotovoltaic instalat la fabrica de vinuri din Turcia produce anual cu aproximativ 7.8 MWh mai multa energie decat alte instalatii solare. Directorul companiei producatoare de module fotovoltaice este incantat de faptul ca produsele sale au fost selectate dintr-o serie vasta de competitori puternici, satisfacand astfel exigentele inalte ale proprietarului.

Sursa: Renewable Energy Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice




  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA








DK Expo



















Real Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design