01 aprilie 2014 | Comentarii (208)
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare impreuna cu Black Sea Trade Development Bank vor colabora pentru finantarea construirii a 50 de MW de capacitate solara in Romania, de catre EDP Renovaveis.
Estimata la aproximativ 30 de milioane de euro, valoarea investitiei va fi asigurata cu un imprumut de 20 de milioane de euro din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si o linie de credit de 10 milioane de euro de la partenerul sau, Black Sea Trade Development Bank.
25 martie 2014 | Comentarii (245)
Scott Moskowitz si Adam James de la Greentechmedia au facut o ampla analiza asupra pietei energiei solare din tara noastra, precum si asupra tendintelor pe care le prezinta aceasta pentru urmatorii ani.
Astfel, anul trecut Romania a instalat pentru prima oara in istorie mai mult de 1 GW de energie solara fotovoltaica, plasandu-se in galeria jucatorilor mari la nivel mondial, cum ar fi Italia, India, Marea Britanie sau Grecia. Initial, dezvoltatorii au inceput sa investeasca in piata solara din Romania impulsionati de reducerea nivelului subventiilor din alte piete fotovoltaice mai mari, cum ar fi Germania sau Spania.
25 februarie 2014 | Comentarii (3)
Ministerul grec al Mediului este decis sa adopte noi masuri pentru a gasi o solutie pe termen lung in ceea ce priveste energiile regenerabile, ceea ce ar putea insemna noi reduceri ale tarifelor de subventie si prelungiri ale creditarilor.
Cu toate acestea insa, consumatorii greci se confrunta cu taxe din ce in ce mai mari pentru sprijinirea acestui sector energetic.
24 februarie 2014 | Comentarii (4)
Potrivit lui Zoltan Nagy-Bege, membru ANRE, din momentul in care Comisia Europeana isi va da acordul final cu privire la tarifele de subventie, in doua luni va fi gata si metodologia de aplicare.
In prezent, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei asteapta aprobarea Comisiei Europene, organismul executiv al Uniunii Europene, pentru preturile stabilite ale energiei generate de instalatii mici de energie regenerabila, respectiv de sisteme de pana la 1 MW si instalatii pe biomasa in cogenerare cu o capacitate de pana la 2 MW.
20 februarie 2014 | Comentarii (1731)
Sistemele fotovoltaice rezidentiale de acoperis trec la un nivel
superior cu ajutorul unei companii olandeze de constructii si a unui
producator german de module solare.
Astfel, firma de constructii
a facut recent publica instalarea unui acoperis solar in Olanda,
folosind o solutie inovatoare propusa de producatorul german Renusol, si
anume sistemul fotovoltaic “in-roof”.
Producatorul a fabricat
acoperisul cu instalatia solara integrata la fabrica sa, apoi a livrat
intreg acoperisul solar prefabricat la locul montajului, unde a fost
instalat intr-o singura bucata.