EVENIMENTE

Numarul certificatelor verzi, redus la jumatate pentru fotovoltaice de la 1 Ianuarie

Numarul certificatelor verzi, redus la jumatate pentru fotovoltaice de la 1 IanuarieAutoritatile romane au luat decizia ca de 1 Ianuarie 2014 numarul certificatelor verzi acordate producatorilor de energie regenerabila sa fie redus drastic, astfel ca proprietarii de ferme eoliene se vor multumi cu numai 0.5 certificate verzi/MWh produs si livrat in retea, fata de doua, cat primesc in prezent si pana in 2017.

In ceea ce priveste energia fotovoltaica, productia sa va fi recompensata cu 3 certificate verzi incepand cu prima zi a anului viitor, in conditiile in care in prezent primeste 6 astfel de titluri de valoare. Astfel, potrivit hotararii luate de Guvern, subventia pentru energia eoliana se va reduce si mai mult incepand cu anul 2018, respectiv pana la valoarea de 0.25 CV/MWh. Potrivit actualelor prevederi legislative, energia eoliana primeste 2 certificate verzi/MWh pana in 2017 si respectiv unul dupa anul 2018.

Situatia este la fel de dramatica si in cazul microhidrocentralelor care au o capacitate mai mica de 10 MW, acestea urmand sa primeasca 0.7 certificate verzi in loc de 3. Aceasta masura a fost luata ca urmare a raportului ANRE ce vizeaza productia de energie regenerabila din primul semestru al acestui an, raport din care reiese ca producatorii de energie alternativa primesc subventii prea mari raportat la nivelul investitiilor, astfel ca se impunea o reducere a numarului certificatelor verzi primite de acestia.

Sursa: Energy Online

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design