EVENIMENTE

Noutate romaneasca: turbina eoliana sferica, aproape de a fi brevetata

Noutate romaneasca: turbina eoliana sferica, aproape de a fi brevetataCompania Digitech Electric, cu sediul in Bucuresti, a dezvoltat un prototip de turbina eoliana sferica, foarte silentioasa, potrivita, spun inginerii care au proiectat-o, pentru zonele rezidentiale.

Firma romaneasca opereaza in domeniul automatizarilor industriale si intentioneaza sa breveteze acest tip de turbina la scara internationala, insa in acest moment costurile prea ridicate de productie constituie un impediment.

Pentru a scadea aceste costuri, firma are nevoie de subventii, iar dezvoltatorii sunt optimisti ca vor reusi in curand sa lanseze la scara comerciala acest model.

Potrivit directorului general al Digitech Electric, Catalin Silviu Calin, prima turbina eoliana cu acest design a fost produsa de firma in luna Iulie a acestui an, iar costurile totale ale proiectului s-au ridicat la suma de 5.4 milioane de lei, din care 2.6 milioane de lei au provenit din fonduri nerambursabile oferite de Uniunea Europeana, iar 540.000 lei au fost pusi la dispozitie din surse guvernamentale.

Dupa cum precizeaza directorul companiei, scopul pentru care a fost gandita aceasta instalatie sferica este acela de a fi integrata intr-o solutie completa care sa le furnizeze agricultorilor electricitatea necesara pentru a-si iriga terenurile.

Sursa: Energy Online

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design