EVENIMENTE
Micro-hidrocentrale pentru Balea

Familia primarului din Avrig, Arnold Klingeis, are un proiect de construire a unei microcentrale pe raul Cartitoara, dupa Cascada Balea.

Proiectul cu numele "Valorificarea potentialului hidroenergetic al raului Cartisoara dupa cascada Balea pana in aval de cabana Balea Cascada" a fost demarat din fonduri proprii de asociatia familiala Klingeis, care se va reorganiza intr-un SRL, intentia fiind de a atrage fonduri comunitare.

Proiectul prevede construirea unei microhidrocentrale care poate produce, anual, 3.750 mWh, suficient pentru asigurarea cererii de energie a actualei cabane Balea Lac, a unui viitor nou corp, al telecabinei, plus alte instalatii ce urmeaza sa fie instalate in Caldarea Balii. Totodata, energia produsa de microhidrocentrala ar urma sa fie folosita de hotelul Balea Cascada, Vila Paltinul, refugiul Salvamont si statia meteo.
Apa ar urma sa fie captata chiar de sub cascada Balea, iar aductiunea ar urma efectuata pe malul drept, la o adancime de cel putin un metru, pe o suprafata totala ocupata de 2.250 de mp. Locatia microhidrocentralei este pe un teren aflat in proprietate privata in aval de hotelul Balea Cascada. "Un impact pozitiv asupra calitatii apelor paraului Cartisoara deriva din redarea in albie a unor ape mai oxigenate, imbunatatind astfel conditiile de habitat pentru salmonide", se arata in proiectul de mediu intocmit de Eco Analitic.

sursa: http://www.sibiul.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design