EVENIMENTE
Microhidrocentrale in Romania - un viitor cu investitii de peste 130 milioane de euro

Hidroenergia are o traditie lunga in Romania si acopera o mare parte din necesarul de energie. Compania de stat Hidroelectrica si-a propus pentru urmatorii ani sa investeasca peste 130 milioane de euro in constructia de microhidrocentrale. Scopul acestor investitii este de a beneficia de schema de sprijin prin certificate verzi acordata producatorilor de energie din surse regenerabile, de catre stat. 

Pentru a sprijini atingerea acestui scop REECO revine cu cea de-a V-a editie a ENREG ENERGIA REGENERABILA®, cel mai mare targ pe energie regenerabila si eficienta energetica din triunghiul de frontiera Romania-Ungaria-Serbia, intre 6-8 martie 2013,  la  Expo  Arad International.

Sistemul de certificate verzi este forma de ajutor acordat de catre stat companiilor care   investesc   in   energie   regenerabila.   Pentru a primi   certificate verzi hidrocentralele trebuie sa   aiba   o putere instalata   mai mica   de 10 MW. Pana in 2016 Hidroelectrica va finaliza mai multe unitati in judetul Hunedoara, iar Societatea Electroprecizia va investi peste 3 milioane de Euro pentru realizarea unei microhidrocentrale alimentate din acumularea Tarlung-Sacele. 

Aceasta face parte dintr-un proiect de dezvoltare durabila a zonei   si va avea efecte pe mai multe planuri: crearea de noi locuri de munca, protectia mediului, asigurarea cresterii securitatii  alimentarii  cu  apa potabila.  Toate acestea vor conduce in final la obtinerea de energie electrica   nepoluanta, din surse regenerabile.

Informarea investitorilor despre statutul actual, reglementarile si posibilitatile de finantare pentru microhidrocentralele din regiunea de sud-est a Europei a devenit o necesitate. Prin urmare, a V-a conferinta internationala: Microhidrocentrale - prezent si viitor in Romania pastreaza traditia din ultimii ani si va aduce sub acelasi acoperis experti si persoane din domeniul microhidroenergiei din Romania si Europa. 

In cadrul conferintei se vor dezbate tematici de interes pentru investitorii din acest domeniu, printre care: minimizarea impactului microhidrocentralelor asupra mediului, baza   de date cu companii din domeniul microhidrocentralelor, legislatia din domeniul microhidrocentralelor, managementul proiectelor de microhidrocentrale;  experiente  ale  investitorilor,  dezvoltatorilor, constructorilor si furnizorilor  de  echipamente  pentru  microhidrocentrale    si  piata  proiectelor  de microhidrocentrale.

In paralel, targul va gazdui peste 100 de expozanti din 12 tari de pe 3 continente, care isi vor prezenta produsele si serviciile pe o suprafata de 2500 m² si se bucura de sustinerea unor parteneri ca Asociatia Romana pentru Microhidroenergie - ARmHE. Tematicile prezente la targ sunt: energie solara, biomasa, hidroenergie, pompe  de  caldura, energie  geotermala  si  eficienta  energetica  in  constructii    si renovari  si multe altele.

Pana  in prezent  evenimentul  este  sponsorizat  de  7  companii  importante  din sectorul  energiei solare:  ET  Solar,  Hategan  Law Office,  IDEEMASUN, Meca Solar  impreuna    cu  Proinso,  Productie  Energie  Verde,  Rödl  &  Partners    si Solanna Investment.

Sursa: ENREG

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design