EVENIMENTE

METRO Bulgaria a instalat primul sistem fotovoltaic pe un magazin propriu la Blagoevgrad

"Acest sistem va economisi aproape 403 de tone de emisii nocive într-un an și aproape 12 100 de tone pe întreg ciclul său de viață", a declarat dl. Attila Janissen, CEO METRO la deschiderea instalației fotovoltaice. "Pe lângă primul proiect de la Blagoevgrad, astfel de sisteme vor fi instalate în cel puțin două alte magazine ale lanțului nostru METRO - la Pleven și Veliko Tarnovo", a spus domnul Yenisen, subliniind că METRO este o companie responsabilă care pe lângă îngrijirea clienților și a angajaților, aceasta respectă o politică responsabilă pentru dezvoltarea durabilă, unul dintre angajamentele sale fiind acela de a cere utilizarea mai multor energii regenerabile în operațiunile sale.

Sistemul are o capacitate instalată de 423 kWp, ceea ce permite satisfacerea unui procent semnificativ din energia site-ului. Sistemul fotovoltaic înlocuiește energia electrică din rețea în perioadele de vârf când prețul său liber de piață este cel mai mare. O parte din curent va fi pus la dispozitia a două stații de încărcare a vehiculelor electrice instalate în magazinul METRO din Blagoevgrad, care permit încărcarea completă a autovehiculelor cu energia verde produsă de sistemul fotovoltaic.

sursa: Metro.bg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design