EVENIMENTE

Martifer Solar a finalizat inca un parc fotovoltaic in Romania

Martifer Solar a finalizat inca un parc fotovoltaic in RomaniaCompania portugheza Martifer Solar a anuntat finalizarea a inca unui parc solar in tara noastra, cu o capacitate de 5.41 MW. Instalatia este formata de fapt din doua centrale solare, care vor acoperi necesarul electric din 13.000 de gospodarii. Astfel, prin intermediul acestui ultim proiect, Martifer Solar isi consolideaza prezenta si pozitia in regiunea Europei de Est.

Prima dintre aceste centrale are o capacitate de 2.03 MW si este localizata in judetul Brasov, iar cea de-a doua se afla langa Bucuresti, in zona Magurele, avand 3.38 MW. Portughezii de la Martifer s-au ocupat de partea de inginerie, procurare de echipamente si constructia in sine a lucrarii. Cele doua centrale solare au acoperit impreuna o suprafata de 12.5 hectare de teren, insumand peste 22.000 de module fotovoltaice. Productia cumulata a celor doua sisteme se ridica la 7 GWh/an, scutindu-se emisia in aer a peste 3.500 de tone de CO2.

Firma portugheza a mai construit trei parcuri solare pentru beneficiarul acestui parc fotovoltaic, parteneriatul lor incepand in cursul anului trecut. Industria fotovoltaica din Romania continua sa fie atractiva pentru investitorii straini, in ciuda schimbarilor privind subventionarea productiei. In alta ordine de idei, luna trecuta nemtii de la Skytron au anuntat constructia unui alt parc fotovoltaic, cu o capacitate de 50 de MW, despre care noi am vorbit aici

Astfel, compania germana ajunge la un portofoliu de 115 MW de capacitate solara instalata in tara noastra, iar estimarile vorbesc de inca 2.7 GW care vor fi adaugati in urmatorii ani. In prima jumatate a acestui an, Romania a instalat peste 200 de MW de capacitate fotovoltaica noua,, iar alti 4.6 GW sunt in diverse stadii de planificare si aprobare.

Sursa: PV Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design