EVENIMENTE
Marguerite preia jumatate din parcul eolian de la Chirnogeni

Fondul European pentru Energie, Schimbari Climatice si Infrastructura, denumit “Marguerite”, a anuntat preluarea a 50% din ferma eoliana de la Chirnogeni.

Marguerite a fost fondat de sase institutii financiare din Europa cu o puternica influenta in acest sector, fiecare din ele contribuind cu cate 100 de milioane de euro. In plus, alti trei sponsori, printre care si Uniunea Europeana, adauga la acest buget inca 110 milioane de euro. Scopul acestui proiect este de a face investitii majore in infrastructura si energie, pentru a realiza profituri semnificative fara riscuri majore pe termen lung.

Astfel, Fondul European Marguerite va prelua de la dezvoltatorul cipriot EP Global Energy 50% din capitalul fermei eoliene onshore de la Chirnogeni, care va avea o capacitate totala de 80 de MW si care va incepe sa produca energie la inceputul lui 2014. Ferma eoliana situata intre localitatile constantene Chirnogeni si Independenta va cuprinde 32 de turbine de 2.5 MW capacitate, iar lucrarile de constructie urmeaza sa inceapa curand.

Aceasta achizitie reprezinta prima investitie a Fondului Marguerite in sectorul eolian romanesc, membrii sai preluand de curand parti din alte doua proiecte eoliene, dezvoltate in apropierea Poloniei. Aceste investitii impreuna cu cea de la Constanta reprezinta, in opinia reprezentantilor Fondului, un pas important in sectorul energiilor regenerabile din Europa de Est.

Inainte de aceasta tranzactie de pe piata romaneasca de profil, Fondul Marguerite a mai investit in alte cinci proiecte, printre care energie eoliana onshore, offshore si fotovoltaica, in Polonia, Belgia, Franta si Spania.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design