EVENIMENTE

Marea Britanie investeste 10 milioane de lire sterline in cercetarea problemelor de mediu


Comitetul guvernamental pentru Strategie in Tehnologie din Marea Britanie va investi 10 milioane de lire sterline in dezvoltarea unei tehnologii de cercetare a problemelor de mediu, informeaza Zdnet.co.uk.

Reprezentantii Comitetului au anuntat ca acesti bani vor fi disponibili pentru monitorizarea poluarii, pentru managementul traficului, mentenanta drumurilor sau evitarea dezastrelor naturale. Fondurile vor fi furnizate pentru a incuraja companiile din Marea Britanie sa lucreze la construirea unor tehnologii care vor fi configurate si utilizate in cel mai scurt timp de catre politie, pompieri, autoritati locale sau companii de utilitare.

"Abilitatea de a strange informatii cu privire la probleme dificile si complexe de mediu este vitala pentru organizatii precum autoritatile din turism, serviciile de urgenta sau companiile energetice. Multe intreprinderi din Marea Britanie obtin profit de pe urma informatiilor furnizate de tehnologiile de monitorizare sau sistemele inteligente de telecomunicatii", a declarat presedintele Comitetului pentru Strategie in Tehnologie, Iain Gray.

El a adaugat ca prin sustinerea acestei expertize, Marea Britanie va avea capacitatea de a oferi solutiile cele mai bune pentru mediu si pentru a exploata cererea unor astfel de tehnologii la nivel mondial.

Ca parte din program, Comitetul a lansat o competitie in randul finantatorilor. Aceasta isi propune sa stimuleze companiile britanice in dezvoltarea unei asemenea tehnologii care va putea face fata la cele mai mari provocari de mediu si va aduna date care nu exista in prezent.

Sursa :Green Report


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design