EVENIMENTE

Lucrarile la o noua centrala de bioetanol in Ucraina avanseaza

Compania de cercetare si dezvoltare Zarya a inceput deja lucrarile de punere in practica a proiectului de constructie a unei noi centrale de producere a bioetanolului in Ucraina, investitie care se ridica la peste 41 de milioane de euro.

Cercetatorii din cadrul acestui proiect spun ca centrala va produce bioetanol cu o concentratie a etanolului de 99%, iar ca produse secundare va furniza dioxid de carbon si cereale uscate cu solubili (DDGS), un furaj din cereale rezultat in urma procesului de distilare.

Reprezentantii Guvernului ucrainean sustin ca pentru aceasta centrala cercetatorii au analizat atat metodele de producere a bioetanolului, cat si evolutia tehnologiilor relevante utilizate atat in Europa cat si in America pentru a alege cea mai avansata tehnologie, pastrand prioritar si scopul de mentinere la un nivel minim a emisiilor de gaze si praf.

Centrala se intinde pe o suprafata de aproximativ sase hectare de pamant, iar finalizarea constructiei este stabilita pentru anul 2015. Autoritatile sustin ca bioetanolul este un produs de importanta nationala, deoarece ar putea substitui cu succes importurile si ar ajuta la intarirea economiei Ucrainei.

Sursa: The Bioenergy Site

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design