EVENIMENTE
Investitii si potential - Microhidrocentrale in Romania

Potentialul hidroenergetic al Romaniei este exploatat in momentul de fata in proportie de 48%. Apele curgatoare din zonele de munte ale Romaniei pot oferi, prin intermediul unor amenajari relativ simple, energie electrica la costuri mici si cu impact redus sau chiar pozitiv asupra mediului inconjurator. 

Este adevarat ca puterea instalata unitara este mica, dar daca se inmulteste aceasta cu 1000 - numarul aproximativ de amenajari posibile - puterea instalata la nivel national devine semnificativa! Pentru a sustine dezvoltarea acestui domeniu in Romania, REECO in colaborare cu ARmHE  aduce sub acelasi acoperis experti si persoane cheie din domeniul microhidroenergiei din Romania si Europa la cea de-a V-a Conferinta Internationala - Microhidrocentrale in Romania, pe 22 noiembrie 2012, la Sala Palatului din Bucuresti.

Conform specialistilor, potentialul hidroenergetic al Romaniei este de aproximativ 5900 MW, cu o posibilitate de crestere de pana la 8000 daca este si Dunarea luata in calcul. Din acesti 8000 de MW, potentialul pentru microhidrocentrale este de pana la 1100 MW, din care sunt in functiune 300 de MW. 

Una din zonele cu un potential extrem de ridicat este judetul Cluj, unde o companie straina ar putea construi 7 microhidrocentrale pe raul Somes. Valoarea proiectului se ridica la 220 de milioane de euro si are ca scop dezvoltarea energiei din resurse regenerabile, prin valorificarea potentialului hidroenergetic al raurilor de pe teritoriul Europei. 

Cea de-a V-a Conferinta Internationala - Microhidrocentrale in Romania este organizata de catre ARmHE impreuna cu REECO, organizator de targuri internationale in Romania si intreaga Europa. Scopul evenimentului este de a aduce impreuna toti actorii, companiile si persoanele fizice implicate si/sau interesate in sectorul de Microhidrocentrale (SHP). 

Conferinta va acoperi toate aspectele sensibile legate de: legislatie, SHP de dezvoltare, tranzactii cu SHP, tehnici si tehnologii noi, probleme legate de dezvoltarea si operarea de SHPs. La finalul conferintei, participantii vor avea o imagine mai clara asupra sectorului de microhidrocentrale in Romania. 

In cadrul conferintei vor fi prezenti reprezentanti din cadrul unor institutii din domeniu din Romania si Republica Ceha. Bogdan POPA, Presedinte ARmHE Romania va prezenta "Proiecte Europene in domeniul hidroenergetic", iar Dan FLORESCU, SC HIDROELECTRICA S.A., Paul GHEORGHIESCU, Consultant independent si Nicolae DEDULEA, Director, Cink Hidro Energy Karlovy Vary, Republica Ceha vor sustine lucrari despre "Amenajarea integrala optima a unui curs de apa".

De asemenea, vor sustine lucrari despre domeniul microhidroenergiei: Catalin PETREA ION, Corneliu MARINESCU, Laboratorul de cercetare POWERELMA, Universitatea Transilvania din Brasov; Adrian MIC, Dorin PUSCAS, Mihai BELA, Vibreanu PETRE, SC HIDROSERV SA; Michael KRAINZ, VOITH; Mihai POPESCU, Sergiu NICOLAIE, Gabriela OPRINA, Adrian NEDELCU, Ionel CHIRITA, ICPE-CA si Alexandru MOLDOVEANU, Bogdan POPA, ANAR, UPB. 

Conferinta va avea loc in paralel cu cea de-a V-a editie a celui mai mare targ pe energie regenerabila al Romaniei, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, de la Sala Palatului din Bucuresti, organizat in perioada 21-23 noiembrie 2012. Targul va asteapta cu tematici ca: energie solara, energie eoliana, biomasa, hidroenergie, eficienta energetica, cogenerare si altele.

Sursa: RENEXPO

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design