EVENIMENTE

Investitie Verbund de 380 de mil. de euro la Casimcea

Compania Verbund, cu sediul in Austria, a instalat pana acum aproape jumatate din capacitatea totala planificata pentru parcul eolian din zona Dobrogei, de la Casimcea, de 225 de MW.

Totalul investitiei se ridica la aproximativ 380 de milioane de euro, iar restul de 125 de MW vor fi finalizati si conectati la retea pana la sfarsitul acestui an sau cel tarziu la inceputul anului viitor.

Presedintele Consiliului de Administratie al Verbund AG, Wolfgang Anzengruber, a mai declarat ca reprezentantii companiei intentioneaza sa extinda capacitatea planificata initial pentru aceasta centrala eoliana, de 225 de MW, la 280 de MW, insa acest lucru depinde de cadrul legislativ care va fi stabilit pentru Romania de catre autoritatile de la Bucuresti.

Productia acestei centrale eoliene din apropiere de coasta Marii Negre va fi de aproximativ 540 de GWh, suficient pentru a acoperi necesarul de electricitate din 350.000 de locuinte din Romania.

In cadrul proiectului de dezvoltare a fermei de vant de la Casimcea exista si o sectiune de ajutorare a localitatii, prin intermediul acesteia compania Verbund alocand circa 100.000 de euro pentru construirea si utilarea unui cabinet stomatologic, a unei gradinite si a unui nou parc in localitate.

Parcul eolian de la Casimcea va cuprinde in total 88 de turbine cu o capacitate de 2.3 MW fiecare, plus 3 MW instalati prin intermediul companiei germane Enercon.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design