EVENIMENTE
Energie solara fotovoltaica

Panouri fotovoltaice pentru 115 gospodării izolate

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista dosarelor aprobate în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice.
.

PATRES apreciază efortul AFM pentru deblocarea Programului Casa Verde – Panouri Fotovoltaice, însă proiectele pot fi puse în aplicare de către beneficiari cu mare dificultate în contextul Situației de Urgență!

Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România – PATRES apreciază efortul depus de echipa Administrației Fondului pentru Mediu în ce privește deblocarea și continuarea Programului Casa Verde – Panouri Fotovoltaice.

Programul Casa Verde – panouri fotovoltaice. S-a aprobat prima lista

AFM, Administrația Fondului pentru Mediu a publicat prima listă cu peste 5.300 de dosare acceptate din cele peste 7.600 de dosare evaluate în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

COVID-19 | ENGIE Romania sprijină cu 250.000 euro cadrele medicale din prima linie și pacienții afectați

ENGIE Romania vine în sprijinul cadrelor medicale din prima linie și a pacienților afectați de virusul SARS-COV-2 cu o contribuție financiară în valoare de 250.000 de euro, care va fi direcționată către mai multe organizații: Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Dăruiește Viață și HOSPICE Casa Speranței.

Energie eoliana

Companiile Enel din România donează încă 100.000 de euro pentru achiziția de materiale și echipamente medicale în lupta împotriva COVID-19

Enel România, prin companiile sale de furnizare și distribuție a energiei electrice, continuă să sprijine comunitățile pe care acestea le deservesc și efortul echipelor medicale în susținerea luptei împotriva COVID-19, și donează 100.000 de euro către Fondul de Urgență. Suma va fi folosită pentru achiziția de materiale și echipamente medicale necesare. Aceasta este cea de-a doua donație făcută de Enel România pentru a sprijini activitatea echipelor medicale pentru a limita răspândirea COVID-19.

Shiping Zero - O viziune pentru transferurile cu carbon zero

Amazon are un istoric al angajamentului față de sustenabilitate, prin programe inovatoare, precum Frustration Free Packaging, Ship in Own Container, rețeaua noastră de parcuri solare și eoliene, solare pe acoperișurile centrului nostru, investiții în economia circulară cu fondul închis și numeroase alte inițiative care se petrec în fiecare zi de echipe de pe Amazon. Doar în operațiuni, avem peste 200 de oameni de știință, ingineri și designeri de produse dedicate exclusiv inventării de noi modalități de a ne valorifica pentru binele clienților și al planetei.

Vestas – contract de service pe 15 ani la ferma eoliana Topolog

Gigantul din energia eoliana Vestas a obtinut un contract de service pentru o perioada de 15 ani care vizeaza 42 de turbine V90 cu o capacitate de 2 MW fiecare, instalate la ferma eoliana Topolog Dorobantu din judetul Tulcea.
Ultima din aceste 42 de turbine eoliene este planificat a fi instalata in cursul lunii Aprilie a acestui an. Aceste servicii de reparatii si mentenanta au fost solicitate de catre compania LUKERG, o asociere intre LUKOIL si ERG Renew, cel mai mare producator de energie eoliana din Italia.

Adauga Anunt

publicitate NaturEnergy


Energie solara termica

  •  

ULTIMELE ANUNTURI

  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
Energie hidro

Primul hidroagregat complet retehnologizat la CHE Dimitrie Leonida-Stejaru

Hidroelectrica a finalizat procesul de retehnologizare a hidroagregatului (HA) nr. 6 de la CHE Dimitrie Leonida (Stejaru). Având la acest moment o putere instalată de 60,14 MVA si o putere maximă disponibilă la cupla turbinei de 55 048,8 kW (55,05 MW), grup generator complet retehnologizat este primul predat pentru operarea comercială din cele șase hidroagregate de la Stejaru. HA6 intră, odată cu finalizarea lucrărilor, într-un nou ciclu de viată, beneficiind totodată, de o creștere a puterii de la 50 la 55 MW.

Probele efectuate certifică faptul că agregatul funcționează la parametrii proiectați, însă probe de performanță vor continua pe parcursul întreg anului 2020, în paralel cu exploatarea comercială.

Hidroelectrica lanseaza Alatura-te revolutiei verzi!

Hidroelectrica lansează astăzi, sub sloganul ”Alătură-te revoluției verzi”, noi oferte  de furnizare a energiei electrice destinate atât clienților casnici cât și celor noncasnici!

Pe fondul incertitudinilor cu privire la evoluția economiei în contextul măsurilor drastice de stopare a răspândirii COVID 19, Hidroelectrica dorește să asigure stabilitate  clienților săi prin  asigurarea continuității în furnizarea energiei electrice și noi  oferte,  deosebit de avantajoase!

Astfel, energia electrică, provenită în proporție de 100% din surse regenerabile, este pusă la dispoziția clienților la un preț fix pe toată perioada contractuală, la care se aplică un discount pe o perioadă de 3 luni,  un termen scadent de 60 de zile de la data emiterii facturii și posibilitatea transmiterii documentelor exclusiv on-line!

Alte stiri

Doua companii slovene ieftinesc energia electrică pentru urmatoarele trei luni

Comerciantul și furnizorul de energie GEN-I și-au redus tarifele de energie electrică pentru tensiune joasă în Slovenia, adăugând măsurilor de sprijin ale guvernului din cauza pandemiei coronavirusului.

Aprobarea dosarelor de finanțare pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat pe 23 martie 2020, lista cu cele 2 dosare de finanțare depuse de unitățile administrativ teritoriale pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme, în vederea aplicării prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

În acest sens, au fost aprobate 2 proiecte, depuse de Municipiul Orșova, județul Mehedinți suma aprobată fiind de 2.540.566,23 lei, respectiv Comuna Tuzla, județul Constanța, aprobată pentru suma de 9.405.772,00 lei.

Energia mareelor

Atlantis Resources achizitioneaza cel mai mare proiect mareic din Europa

Atlantis Resources achizitioneaza cel mai mare proiect mareic din EuropaProiectul de energie mareica de pe coasta Scotiei, denumit “MeyGen”, a fost demarat inca din 2006 de catre cei de la Atlantis Resources, iar dupa cum precizeaza directorul acestei companii, Tim Cornelius, era de asteptat ca aceasta firma sa preia din nou portofoliul lucrarii, dupa ce in trecut a mai detinut 10% din MeyGen Ltd., care in prezent se ocupa de constructia proiectului.

Presedintele Frantei sprijina dezvoltarea a patru proiecte-pilot de energie mareica

Presedintele Frantei sprijina dezvoltarea a patru proiecte-pilot de energie mareicaCompaniile GDF Suez si Alstom au semnat, in prezenta presedintelui francez Francois Hollande, un parteneriat pentru dezvoltarea a patru proiecte-pilot in apele franceze pentru producerea de energie mareica.
Parteneriatul dintre cele doua mari companii face parte din efortul declarat al celor doua si al interesului comun de a duce la un alt nivel sectorul energiei mareice din Franta. Scopul principal al acestui parteneriat este sa se vada modul in care o turbina mareica produsa de cei la Alstom se comporta in locatia Raz Blanchard, in apropiere de Cherbourg.

CELE MAI ...
----------
-
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design