EVENIMENTE

In 2011 aproape un sfert din întreaga capacitate de energie a fost în sectorul energiei eoliene

In 2011, 9,616 MW de energie eoliana a fost instalata în UE, ajungand la un total de 93,957 MW - suficient pentru a furniza 6,3% din electricitatea UE, potrivit cifrelor publicate de catre Asociatia Europeana a Energiei Eoliene (EWEA).
 
Reprezentand 21.4% din noua capacitate, energie eoliana din 2011 a fost asemanatoare cu cea din anul precedent, si anume de 9648 MW. Industria eoliana a avut o crestere medie anuala de 15,6% în ultimii 17 ani (1995-2011).

"In ciuda crizei economice, industria eoliana este in crestere continua", a comentat Justin Wilkes, director de politici al EWEA.
"Dar pentru a realiza obiectivele UE pe termen lung, avem nevoie de o crestere considerabila in urmatorii ani. Guvernele europene trebuie sa trimita semnale pozitive investitorilor din domeniu si sa garanteze o stabilitate politica pentru sustinerea dezvoltarii energiilor regenerabile."

In concluzie, in 2011 a fost instalata cea mai mare capacitatea de energie regenerabila din toti anii. Sursele de energie regenerabile au reprezentat 71,3% din instalatiile noi: 32,043 MW, cu 37,7% mai mult decat in cazul instalatiilor in 2010.

In ceea ce priveste UE, capacitatea totala a puterii instalate a crescut de la 35468 MW net la 895,878 MW, energie eoliana cu cresterea cotei sale de capacitate instalata de 10,5%, iar capacitatea de crestere a cotei de surse regenerabile a ajuns la 31,1%.

Lant de aprovizionare eolian offshore

La o reuniune a Forumului Developers Offshore Wind (dezvoltatorii eolienelor pe apa) co-prezidat de DECC ministrul Charles Hendry, s-a confirmat ca firmele britanice ar trebui sa dezvolte mai mult sectorul privind parcurile eoliene. Cu toate ca a pornit de la un nivel scazut, exista deja o crestere a energiei eoliene offshore. De exemplu, parcul eolian Robin Rigg din Marea Britanie are o crestere de 32%.

În decembrie Siemens a anuntat ca progreseaza cu o instalatie de productie. În ianuarie Portul din Sheerness a depus o cerere pentru dezvoltarea  instalatiei de fabricatie propusa de  compania Vestas. Compania Gamesa a anuntat ca principalul obiectiv va fi piata din Marea Britanie.


Sursa: www.renewableenergymagazine.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design