EVENIMENTE

Importatorii de echipament solar din UE, nevoiti sa verifice provenienta produselor

Importatorii de echipament solar din UE, nevoiti sa verifice provenienta produselorO firma de avocatura din Stuttgart, Germania, avertizeaza ca in urma deciziei Uniunii Europene de saptamana trecuta, despre care noi am vorbit aici, importatorii vor fi obligati sa plateasca taxele antidumping daca se constata ca echipamentele au fost etichetate gresit, ele provenind tot din zona Asiei de Sud-Est.

Astfel, reprezentantii casei de avocatura germane roaga companiile importatoare din interiorul Uniunii Europene sa fie vigilente cu privire la provenienta si adevarata origine a bunurilor pe care le importa. Nemtii sustin care importatorii vor fi cei obligati sa plateasca taxele impuse de UE pentru produsele care se dovedesc a avea eticheta falsa.

Uniunea Europeana a decis recent impunerea unor taxe anti-dumping si anti-subventie pentru acele companii chineze producatoare de module fotovoltaice care nu au fost de acord cu semnarea unui acord pentru un tarif minim impus, negociat in vara de catre comisarul UE pentru comert, in consecinta penalitatile atingand nivelul a 65% din valoarea bunurilor.

Ca atare, autoritatile vamale deja suspecteaza ca unele firme chineze care produc echipament solar in China il vor transporta intr-o tara vecina si vor incerca sa il eticheteze ca fiind produs in aceasta din urma tara pentru a scapa de plata tarifelor antidumping impuse de UE.

Sursa: PV Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design