EVENIMENTE

Ignitis Group a instalat cea mai mare centrală solară din statele balticeIgnitis Gamyba, o companie administrată de compania internațională de energie Ignitis Group, a finalizat instalarea unei centrale solare de 3 MW lângă Elektrėnai din Obeniai, Lituania. Clienții platformei Ignitis Saulės parkai (Ignitis Solar Parks) vor putea începe în curând să utilizeze capacitatea acestei centrale.

După conectarea noii centrale electrice de 3 MW la centrala electrică de 1 MW, care funcționează încă din vară, o centrală solară de 4 MW funcționează în Obeniai și este în prezent cel mai mare parc solar din Lituania și statele baltice. Suprafața totală ocupată de centrala solară de 4 MW este de aproximativ 5,5 hectare.

„Acest proiect dovedește că Ignitis Gamyba este un dezvoltator de încredere al centralelor solare, respectând promisiunile față de clienți și parteneri. În primăvară, am instalat o centrală solară de 1 MW, iar clienții au folosit electricitatea„ verde ”generată din care de la începutul verii și acum avem cea mai mare centrală solară în funcțiune din statele baltice. Ne bucurăm că, prin lucrările noastre, contribuim la progresul energiei solare care are loc în cele din urmă în Lituania", spune Rimgaudas Kalvaitis , CEO al Ignitis Gamyba.

În timpul celei de-a doua etape de dezvoltare, echipa Ignitis Gamyba de 16 persoane a instalat aproape 10.000 de module solare în decurs de o lună. Alte lucrări contractuale au fost efectuate de Eternia Solar, o companie care reprezintă I + D Energias în Lituania.

Se estimează că parcul centralei solare de 4 MW va genera până la 100 GWh de energie electrică și va reduce emisiile de CO2 cu efect de seră cu 74 de mii de tone pe parcursul întregului său ciclu de viață.

„Odată cu instalarea unei centrale solare de 3 MW, electricitatea produsă din surse regenerabile ar putea fi utilizată de 1.500 - 2.000 de familii. În această etapă a proiectului, o parte a centralei solare la distanță este disponibilă nu numai clienților privați, ci și pentru clienții de afaceri - companii, municipalități, grădinițe, școli și toți ceilalți care doresc să utilizeze electricitate curată auto-produsă în centrală ”, spune Kalvaitis.

Este probabil ca aceasta să nu fie ultima etapă a dezvoltării parcului solar din Obeniai. Dacă cererea de centrale solare la distanță continuă să crească, capacitatea parcului solar stabilit lângă Elektrėnai poate fi extinsă la 6,5 ​​MW.

Platforma Ignai Saulė parkai oferă fiecărui rezident al țării, indiferent dacă locuiesc în propria casă sau apartament, posibilitatea de a achiziționa o parte a unei centrale solare din parcurile solare și, în același timp, să devină un consumator de producție la distanță. Acesta este primul proiect de energie solară la distanță geografică din lume care funcționează la scară națională.

sursa https://www.ignitisgrupe.lt

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design