EVENIMENTE

Hidroelectrica | Plan de retehnologizare şi modernizare de circa trei miliarde de lei

Hidroelectrica Romania are în plan, pentru perioada următoare, proiecte de retehnologizare şi modernizare cu o valoare estimată totală de circa trei miliarde de lei, acoperind capacităţi cu o putere instalată totală de 1.969,40 MW şi o producţie medie anuală de aproximativ 4.651 GWh/an, conform Strategiei investiţionale publicate de companie.

Prin retehnologizare se urmăreşte creşterea nivelului tehnologic al centralelor hidroelectrice şi îmbunătăţirea funcţionării acestora pe durata întregului ciclu de viaţă, prin implementarea soluţiilor tehnice de ultimă generaţie care să permită operarea de la distanţă, cu implicarea minimă a factorului uman.

În acest sens se vor lua măsuri pentru concentrarea activităţii pe retehnologizarea activelor cu cele mai mari rate ale rentabilităţii precum sunt hidrocentralele de la Stejaru, Vidraru, Mărişelu şi Râul Mare Retezat.

Investiţii de retehnologizare sunt avute în vedere şi la SH Râmnicu Vâlcea, la CHE Brădişor, o centrală subterană prevăzută cu două hidroagregate. Amenajarea Brădişor face parte din schema de amenajare complexă a râului Lotru.

Compania energetică are în vedere şi continuarea şi finalizarea contractelor de lucrări de modernizare la staţiile electrice 110kV având durata de viaţă depăşită din staţiile de pompare energetică de mare putere Petrimanu, Jidoaia, şi Lotru Aval, la staţia de 110kV CHE Brădişor, la staţiile 110 kV CHE Oieşti, CHE Clăbucet, la staţiile de 110kV aferente CHE Olt Superior.

O altă direcţie importantă vizează proiecte noi în domeniul IT pentru dezvoltarea infrastructurii existente şi digitalizarea centralelor hidraulice prin aplicarea noilor tehnologii apărute şi în linie cu politicile energetice elaborate de Uniunea Europeană. 

sursa AGERPRES

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design