EVENIMENTE
Hidroelectrica mentine ritmul de crestere si dupa iesirea din insolventa


Hidroelectrica isi mentine ritmul de crestere si dupa iesirea din insolventaIn primele sase luni ale acestui an, Hidroelectrica a depasit in mod constant indicatorii de performanta prevazuti in buget, evolutie care se mentine si dupa inchiderea procedurii insolventei, chiar in conditiile unui an deficitar din punct de vedere hidrologic, a scaderii cererii pe piata energiei electrice, precum si a scaderii preturilor de livrare.

Pana la finele lunii septembrie, Hidroelectrica a produs si livrat 11.336 GWh, iar estimarea productiei pentru intreg anul 2013 este de cca. 14.200 GWh, peste cantitatea de 13.000 GWh luata in calcul la constructia bugetului, dar semnificativ mai mica decat productia unui an mediu hidrologic de 17.539 GWh.

Profitul brut realizat in luna septembrie este de cca. 40 milioane de lei, la o productie de doar 828 GWh. Dupa primele 9 luni din 2013, profitul brut realizat este de 681 milioane lei, iar cifra de afaceri de 2.282 milioane lei.

Datorita cresterii semnificative a puterii instalate in parcuri eoliene, Hidroelectrica a inregistrat si o crestere a cantitatilor de energie tranzactionate pe Piata de Echilibrare, estimarea din BVC la nivelul intregului an – 847 GWh – fiind depasita inca de la sfarsitul lui august 2013. In aceste conditii compania estimeaza, o depasire semnificativa a acestui indicator, cu cel putin cu 200 GWh pana la sfarsitul anului, ceea ce inseamna o crestere a cifrei de afaceri cu peste 10 milioane euro.
 
 “Gradul de umplere in marile lacuri de acumulare este de 86%, ceea ce garanteaza acoperirea tuturor obligatiilor contractuale, precum si rezerva de putere si energie necesare pentru functionarea in siguranta a Sistemului Energetic National. In aceste conditii este de asteptat ca Hidroelectrica sa obtina rezultate economice foarte bune la finele anului.
Dupa declararea insolventei, compania a vandut energie doar la pretul pietei, a avut un control foarte strict al costurilor si va aplica aceeasi politica, pentru maximizarea veniturilor si incadrarea costurilor in limitele bugetului aprobat pentru anul 2013. Am urmarit cresterea resurselor financiare deoarece Hidroelectrica are de achitat in perioada urmatoare datorii totale de cca. 2,8 miliarde lei, care vor trebui acoperite conform contractelor cu bancile creditoare si cu prevederilor din Planul de reorganizare” a declarat Mihail Stanculescu, presedintele Directoratului Hidroelectrica.

Profitul record estimat pentru anul 2013 conduce la recapitalizarea companiei dupa pierderile curente si reportate de 689 milioane lei, inregistrate la sfarsitul anului 2012. Depasirea principalilor indicatori de performanta din bugetul pe anul 2013 reprezinta o certitudine in plus, in legatura cu posibilitatea Hidroelectrica de a plati in urmatorii ani datoriile esalonate in cadrul programului de reorganizare aprobat la iesirea din insolventa, creditele bancare contractate si celelalte obligatii curente.

Sursa: Hidroelectrica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design