EVENIMENTE
Hidroelectrica a vandut pe bursa energie in valoare de 20 de milioane de euro

Hidroelectrica a vandut pe bursa energie in valoare de 20 de milioane de euroHidroelectrica continua politica de tranzactionare pe piata concurentiala, a tuturor cantitatilor de energie disponibile, la preturi care se formeaza pe baza cererii si a ofertei.

In cadrul licitatiilor organizate miercuri, 30 octombrie 2013, pe Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale, administrata de OPCOM, compania a incheiat contracte in valoare de 20 milioane euro, pentru 11 oferte de vanzare a energiei, totalizand o cantitate de 470520 MWh, la pretul mediu de  174,56 lei/MWh.
 
Hidroelectrica este in acest moment producatorul care plaseaza cu succes pachete mari de oferte de vanzare a energiei electrice pe piata concurentiala si va urmari, cu consecventa, sa contracteze in mod transparent si competitiv intreaga cantitate de energie disponibila din productia anului 2014.
 
Directoratul Hidroelectrica si Consiliul de Supraveghere, in majoritatea lor, au votat permanent pentru participarea constanta a companiei, cu oferte de vanzare, pe toate pietele de tranzactionare a energiei – PCCB, PZU, Piata de Echilibrare, PCCB-NC – deoarece rezultatele obtinute prin aplicarea acestei politici de vanzari au contribuit la consolidarea indicatorilor economico-financiari, astfel incat sa fie asigurate conditiile si resursele financiare necesare pentru atingerea principalelor obiective ale perioadei urmatoare: plata datoriilor de 2,8 miliarde de lei inregistrate la iesirea din insolventa; acoperirea tuturor obligatiilor contractuale, precum si a rezervei de putere si energie necesare pentru functionarea in siguranta a Sistemului Energetic National si finantarea programului de dezvoltare si retehnologizare.

Sursa: Hidroelectrica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design