EVENIMENTE

Guvernul Georgiei adoptă legi cheie privind eficiența energetică

Cele două noi acte legislative - Legea privind eficiența energetică și Legea privind performanța energetică a clădirilor - sunt repere importante pentru Georgia în îndeplinirea cerințelor sale în cadrul Acordului de liber schimb (DCFTA), precum și a apartenenței sale la comunitatea energetică, un acord internațional care reunește Uniunea Europeană și vecinii și este menit să creeze o piață energetică paneuropeană.

Aceste legi vor permite Georgiei să realizeze economii de energie de 14% până în 2025, ajutând astfel țara să-și îndeplinească obligațiile internaționale în combaterea schimbărilor climatice, să-și crească securitatea energetică și să consolideze legăturile sale energetice cu UE. În plus, aceste legi vor contribui la îmbunătățirea standardelor de performanță energetică pentru noi construcții și amenajări de construcții, în conformitate cu standardele UE.

Inițiativa care a deschis calea acestor legi a fost conceptualizată la sfârșitul anului 2015, când Ministerul Economiei și Dezvoltării Durabile a început să lucreze la un proiect al primului Plan național de acțiune privind eficiența energetică (NEEAP) cu BERD. Această lucrare a beneficiat de sprijinul Agenției Suedeze de Dezvoltare Internațională.

sursa ebrd.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design