EVENIMENTE

Grecia reduce din nou tarifele la energia PV

Dupa ce in urma cu nici un an, respectiv in luna August 2012, autoritatile elene anuntau reduceri masive la energia regenerabila pentru perioada care urma, iata ca Guvernul de la Atena recurge la aceeasi masura de reducere a tarifelor fixe pentru energia fotovoltaica, pentru a reduce deficitul Fondului Surselor de Energie Regenerabila, din care sunt platiti producatorii de energie verde din Grecia.

Ministrul grec pentru Mediul Inconjurator, Energie si Schimbari Climatice a anuntat vineri noile tarife fixe pentru sistemele fotovoltaice. Diminuarea valorii acestor tarife este dramatica: peste 40%, atat pentru instalatiile de acoperis, cat si pentru cele montate pe pamant, in conditiile in care vara trecuta a intrat in vigoare noua lege a energiei regenerabile in Grecia, prin care producatorii deja au primit mai putini bani pentru energia verde generata. 

Noile modificari anuntate la sfarsitul saptamanii trecute vor fi puse in practica incepand cu 1 Iunie 2013. Astfel, parcurile fotovoltaice cu o capacitate de pana la 100 de kW si care au devenit operationale in luna Februarie 2013 vor primi 95 de euro/MWh, dupa ce in August 2012 acestea primeau 171.9/MWh €, ceea ce reprezinta in prezent o reducere de 44.7%.

In plus, centralele fotovoltaice cu o capacitate de peste 100 de kW, care in August anul trecut primeau 225/MWh €, vor primi incepand cu luna Iunie numai 120/MWh €, respectiv o reducere de 46.6% va fi aplicata, iar noi diminuari vor continua sa se aplice gradual si in anii urmatori.

Autoritatile din Grecia isi motiveaza noile modificari aduse Legii energiei regenerabile prin aceea ca deficitul Fondului Surselor de Energie Regenerabila este in continuare foarte mare, la sfarsitul lunii Februarie 2013 acesta inregistrand un nivel de peste 300 de milioane de euro, asa cum am amintit si aici.

Sursa: PV Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design