EVENIMENTE

Google investeste in tehnologia energiei geotermale

Google va investi in Google va investi peste 10 milioane de dolari in tehnologia de producere a electricitatii pe cale geotermala. Initiativa face parte din eforturile companiei de a ajuta la dezvoltarea surselor regenerabile de energie, informeaza Reuters.

Investitia va fi realizata prin Enhanced Geothermal Systems (EGS). Tehnologia traditionala de generare de energie pe cale geotermala presupune forarea in apropierea unui gheizer, izvor fierbinte sau vulcan, si fixarea unei turbine. Tehnologia EGS presupune forarea in roca fierbinte si injectarea apei in gauri. Presiunea va impinge apa la suprafata, ceea ce va antrena o turbina si va genera electricitate.

Investitia Google include 6,25 milioane de dolari pentru AltaRock Energy, patru milioane de dolari pentru Potter Drilling si 489.500 de dolari pentru Southern Methodist University's Geothermal Lab.

Compania americana face eforturi pentru a ajuta la dezvoltarea tehnologiilor pe cale regenerabila. Organizatia se concentreaza, in principal, pe trei tehnologii de generare de energie: cea solara, cea eoliana si, in urma acestei investitii, asupra celei geotermale.

Caldura geotermala a fost o sursa de electricitate incepand din 1904, cand ventilatoare de aburi au fost utilizate in Italia pentru aprinderea becurilor. In prezent, aceasta tehnologie furnizeaza 0,5% din necesarul de electricitate al lumii si 0,4% din necesarul SUA.

Tehnologia EGS a fost propusa pentru prima data de Los Alamos National Laboratories, in anii '70, dar a fost in mare parte uitata din cauza scaderii pretului petrolului.


sursa: http://www.green-report.ro/

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design