EVENIMENTE

Germania va asambla noi turbine eoliene in larg

Germanii au anuntat ca intentioneaza sa comande inca patru vase dotate cu tehnologia necesara pentru a asambla in larg turbine eoliene.
Echipamentele acestor vase se pot ancora la adancimi de 50 de metri, dupa care turbinele sunt asamblate pe insule artificiale din beton, anunta compania Hochtief din Bremen. Flota, compusa din patru vase, va putea construi 160 de turbine eoliene pe an. Ea va fi operata in colaborare cu transportorul Beluga, cu sediul tot in Bremen.

Un purtator de cuvant al companiei Beluga a anuntat ca semnarea contractului in valoare de 800 de milioane de euro va avea loc saptamana viitoare. Toate cele patru vase vor fi functionale pana in 2012.

Hochtief detine deja vasul Odin, inca de acum patru ani, vas comandat pentru construirea unei fundatii de 45 de metri intr-o ferma eoliana din apele Germaniei din Marea Nordului. Directorul executiv al companiei Hochtief a afirmat ca exista, in acest moment, mai putin de 10 vase de acest gen in lume.

Autoritatile germane si-au dat acordul pentru 21 de parcuri eoliene in larg, dupa ce s-au confruntat cu proteste pe motiv ca turbinele strica peisajul natural. Constructia acestora a fost intarziata de lipsa tehnologiei necesare pentru construirea la adancimi de 40 de metri.

Hochtief foloseste piatra pentru baza constructiei, asezata pe fundul oceanului, peste care se aseaza pilonii din beton prefabricat.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design