EVENIMENTE

GDF Suez si EDP Renewables, parteneriat pentru doua parcuri offshore in Franta

Gigantii din industria energetica GDF Suez si EDP Renewables au convenit sa incheie un parteneriat pentru dezvoltarea a doua parcuri eoliene offshore pe coasta Frantei, fiecare cu o capacitate de 500 de MW. Una dintre centralele eoliene se va afla in zona Le Tréport, iar cealalta in apropiere de insulele Yeu si Noirmoutier.

De asemenea, o a treia mare companie, Areva, va fi si ea implicata in acest proiect important, aceasta fiind contractata de catre GDF si EDP pentru proiectarea si construirea turbinelor eoliene offshore.

Cele doua grupuri industriale energetice detin in prezent 36 de GW de capacitate instalata, atat eoliana onshore, fotovoltaica, cat si biomasa, iar alti 7 GW sunt in diferite faze de constructie.

In ceea ce priveste Franta, Belgia si Portugalia, aici GDF Suez este cel mai mare producator de energie eoliana, cu peste 1200 de MW instalati pana in acest moment in Franta prin intermediul a peste 100 de centrale eoliene.

Cat despre EDP Renewables, aceasta companie este al treilea mare producator de energie eoliana la nivel mondial, cu peste 8 GW de capacitate cumulata instalata, numai in Franta detinand 29 de ferme eoliene cu o capacitate instalata de 314 MW.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design