EVENIMENTE

GDF Suez cerceteaza potentialul mareic al Frantei

Compania GDF Suez analizeaza fezabilitatea a doua potentiale proiecte mareice localizate in apele franceze cu cel mai ridicat nivel al curentilor. Astfel, strategia presupune instalarea si utilizarea unor dispozitive de flux mareic in Raz Blanchard, in Normandia de Jos, si in Passage du Fromveur, in largul coastelor Finistere din Bretania incepand cu anul 2015, intr-un efort de a deveni un jucator important in industria energiei marine din Franta.

In prezent, este in curs de desfasurare un studiu pentru a se cerceta fezabilitatea instalarii la Raz Blanchard a unei centrale mareice-pilot, cu o capacitate de 3 pana la 12 MW, zona beneficiind de apele cu cei mai puternici curenti din Franta. Centralele ar avea intre trei si sase turbine mareice model HyTide Voith Hydro, instalate intr-un proiect-pilot pentru a se evalua viabilitatea unei instalatii la scara larga.
 
“Centrala este un pas indispensabil pentru confirmarea viabilitatii economice si tehnice a tehnologiilor”, declara compania GDF Suez intr-un comunicat. In cazul in care proiectul-pilot se finalizeaza cu succes, compania GDF Suez va incepe constructia in aceasta zona a unei centrale industriale care va cuprinde in jur de 100 de turbine. 

Intre timp, GDF mai este interesata si de construirea in anul 2016 a unei a doua centrale in Passage du Fromveur, a doua zona din Franta ca importanta in ceea ce priveste nivelul curentilor mareici. Un acord in acest sens a fost deja semnat cu Sabella, o firma specializata in ingineria energiei mareice, acord care ii permite companiei GDF Suez sa aiba acces atat la cercetarile elaborate de Sabella cu privire la potentialul zonei Fromveur, cat si la informatiile cu privire la prototipul lor de turbina mareica model D10.

Cele doua zone de care GDF s-a aratat interesata insumeaza 80% din potentialul mareic actual al Frantei, tara care ocupa locul doi in Europa, dupa Marea Britanie, in ceea ce priveste potentialul energiei mareice. 

Compania franceza a mai fost implicata intr-un numar de proiecte dezvoltate in strainatate, inclusiv intr-un studiu cu privire la dispozitivul Wave Bob in Portugalia si dezvoltarea unui dispozitiv in nord-estul Braziliei, precum si in dezvoltarea unei turbine de curent mareic in Polinezia Franceza. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design