EVENIMENTE

Gazoductul Ungheni-Chișinău este aproape gata

Ministrul Economiei şi Infrastructurii din Moldova Sergiu Railean, a inspectat câteva loturi de șantier ale conductei de gaze Iași-Ungheni-Chișinău, precum și complexul administrativ al „Vestmoldtransgaz” de la Ghidighici, compania care realizează proiectul. Conducerea acesteia a informat că gazoductul este gata în proporţie de circa 90%.

Potrivit Serviciului de presă al MEI, ministrul s-a documentat asupra implementării proiectului investițional „Construcția gazoductului Ungheni-Chișinău” și dificultăților în contextul restricțiilor impuse de starea de urgență. De asemenea, Sergiu Railean s-a interesat despre activitatea muncitorilor și respectarea regulilor de protecție, prevăzute de protocol.

„Este în interesul nostru să asigurăm securitatea energetică a țării, precum și a regiunii, prin diversificarea rutelor de livrare a gazelor naturale. De aceea, prin interconectarea cu rețelele de transport din România și integrarea R. Moldova în sistemul energetic european, vom putea materializa acest obiectiv. Monitorizăm îndeaproape progresul acestui proiect strategic ca să asigurăm finalizarea în termenii stabiliți și să beneficiem de conductă până la sfârșitul anului curent”, a spus ministrul.

Termenul anunțat de investitor privind finalizarea lucrărilor și darea în exploatare a gazoductului este a doua jumătate a anului 2020. Valoarea estimată a proiectului este de 76 milioane de euro.

sursa: Moldpres

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design