EVENIMENTE
Finantare BERD pentru 50 de MW de energie solara in Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare impreuna cu Black Sea Trade Development Bank vor colabora pentru finantarea construirii a 50 de MW de capacitate solara in Romania, de catre EDP Renovaveis.

Estimata la aproximativ 30 de milioane de euro, valoarea investitiei va fi asigurata cu un imprumut de 20 de milioane de euro din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si o linie de credit de 10 milioane de euro de la partenerul sau, Black Sea Trade Development Bank.

Proiectul consta in construirea a sase centrale fotovoltaice in regiunea Olteniei (sudul Romaniei), aceasta reprezentand a saptea investitie pe care BERD o realizeaza in zona Europei de Est, valoarea cumulata a acestora trecand de jumatate de milion de euro. BERD a mai lucrat in trecut cu EDP Renovaveis pentru trei ferme eoliene in Romania, tara noastra primind incepand cu anul 1991 de la BERD aproape 200 de milioane de euro.

Pe de alta parte, EDPR a intrat de cativa ani pe piata energiei solare din Romania, in 2012 compania demarand constructia unui proiect fotovoltaic cu o capacitate de 39 de MW alaturi de partenerul sau Renovatio Group, dupa ce in 2008 compania preluase 85% din portofoliul de 800 de MW de energie eoliana apartinand Renovatio.

In prezent, EDPR detine impreuna cu Renovatio Group in Romania aproape 350 de MW de capacitate eoliana.

Sursa: PV Magazine


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design