EVENIMENTE

Ferma eoliana de 54 de MW in judetul Galati

In prezent, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) discuta acordarea catre compania spaniola Inveravante a unei linii de credit de 59 de milioane de euro, pentru finantarea unui proiect eolian cu o capacitate de 54 de MW in judetul Galati.

Costul total al investitiei pentru aceasta lucrare se ridica la aproximativ 85 de milioane de euro, iar reprezentantii Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare sustin ca acest proiect va ajuta tara noastra sa isi atinga tintele de energie verde convenite cu Uniunea Europeana. 

Compania dezvoltatoare, Inveravante Inversiones Universales din Spania, va construi acest proiect prin intermediul unei societati romanesti infiintate in tara noastra, Smardan SRL. Spaniolii de la Inveravante sunt prezenti in peste 20 de tari din intreaga lume si activeaza intr-o gama variata de domenii, printre care si dezvoltarea de proiecte de energie regenerabila, dar si explorari si productie de petrol si gaze naturale.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a finantat numeroase proiecte de investitii in tara noastra, in special lucrari de energie regenerabila, furnizare de apa potabila si canalizare.

Sursa: RPIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice
  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design