EVENIMENTE

Fabricile SEAT si VW din Spania, alimentate cu energie verde

Compania Acciona, lider global in dezvoltarea, construirea, exploatarea si operarea instalatiilor de energie regenerabila, a fost contractata de catre reprezentantii fabricilor din Spania ale producatorilor de automobile Seat si Volkswagen pentru montarea pe acoperisurile cladirilor lor industriale a unor sisteme fotovoltaice.

Cantitatea de electricitate estimata a fi produsa la toate locatiile celor doi producatori auto in anul 2014 este de 600 de GWh, intreaga productie de energie verde generata de instalatiile Acciona fiind certificata de catre Comisia Nationala de Energie a Spaniei.

Prin intermediul acestui contract, compania Acciona isi diversifica domeniile in care a reusit sa patrunda pana acum ca si furnizor de energie regenerabila catre consumatorul final, zona care include deja nume mari precum Adif, Aena, Telefónica, metroul din Madrid, Muzeul National Prado sau compania Tetrapak.

Santiago Gómez Ramos, directorul diviziei de dezvoltare a energiei verzi din cadrul companiei Acciona, se declara foarte incantat de faptul ca cei doi giganti din industria automobilelor au apelat la compania sa pentru a acoperi nevoile lor de electricitate din activitatile industriale intreprinse, o miscare care le consolideaza celor din urma pozitia de furnizor de energie catre consumatori mari si demonstreaza inca o data faptul ca energia regenerabila este in continuare o alegere extrem de competitiva pentru clientii mari din Spania.

De asemenea, Dieter Seemann, membru in consiliul de conducere al Seat, sustine ca aceasta investitie in instalatia de producere a energiei fotovoltaice reprezinta o continuare a angajamentului pe care compania si l-a luat fata de mediul inconjurator, acela de reducere a emisiilor de dioxid de carbon si de crestere a eficientei energetice.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design