EVENIMENTE

Eoliene silentioase pentru locuinte

Noua turbina functioneaza cu vanturi de slaba intensitate, nu face zgomot si va fi mai ieftina decat una conventionala. Turbina eoliana a fost denumita Energy Ball. Aceasta are un design futurist si arata ca o sfera atunci cand este pusa in functiune. Energy Ball poate fi amplasata pe acoperisurile caselor alaturi de panourile solare sau in gradini.

Aceste dispozitive pot fi instalate si in interiorul oraselor pentru a furniza energia necesara iluminatului stradal. Pozitionata la o inaltime de cel putin 12 m, intr-o regiune unde vantul bate cu aproximativ 7 m/s, noua turbina eoliana poate produce pana la 500 kW pe an.

Exista multe surse de energie regenerabila care pot oferi o alternativa la combustibilii fosili. Energia vantului, a soarelui sau a valurilor va inlocui petrolul in viitor. Specialistii in energie considera insa ca una dintre marile provocari consta, de fapt, in gasirea celor mai eficiente si mai ieftine surse de energie alternativa.

Turbinele eoliene reprezinta unul dintre instrumentele care vor furniza, pe viitor, o parte din necesarul de energie "verde". Totusi, aceste turbine au inca nenumarati contestatari. Multi se plang ca sunt prea zgomotoase, ca altereaza ecosistemele din perimetrul in care sunt amplasate, ca au un aspect dezagreabil sau ca nu pot functiona decat acolo unde bate tare vantul.

Noile turbine functioneaza cu efectul Venturi - fenomen al dinamicii fluidelor unde particulele gazoase sau lichide se accelereaza ca urmare a restrangerii zonei lor de circulatie.

Aceste turbine create de producatorul suedez vin sa imbunatateasca instrumentele eoliene existente pana acum.

Multi britanici s-au aratat nemultumiti de fermele eoliene pentru ca zgomotul produs si poluarea vizuala scadeau preturile locuintelor lor.

Noile turbine eoliene vin sa contracareze aceste dezavantaje prin faptul ca sunt silentioase si nu au un aspect
dezagreabil.


sursa: Adevarul verde

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design