EVENIMENTE
Energy Financing Team Group intentioneaza sa investeasca 50 de milioane de euro in sectorul energetic romanesc

proiect hidro EFT Group in RomaniaGrupul EFT (Energy Financing Team), companie de comert si investitii in domeniul energetic care activeaza in regiunea Europei de Vest si a celei Centrale si de Sud-Est, dar si in Turcia si in tarile baltice, si-a manifestat intentia de a investi suma de 50 de milioane de euro intr-un proiect energetic in Romania.

Mai mult decat atat, compania europeana are in plan si realizarea unui fond de investitii pentru a sprijini proiectele din sectorul energetic din Romania in urmatorii ani, lucru care, in opinia vicepresedintelui EFT,

Milos Hamovici, va dura intre jumatate de an si un an. In cadrul unei conferinte de presa, reprezentantul consiliului de administratie al companiei a precizat ca suma de 50 de milioane de euro vehiculata pentru investitii in Romania va fi indreptata fie spre dezvoltarea unei hidrocentrale, fie a unei centrale termice pe baza de carbune.

In prezent, Grupul EFT dezvolta in parteneriat cu investitori chinezi doua proiecte de producere a energiei electrice, in Bosnia si Hertegovina. Este vorba despre o instalatie hidroelectrica de 35 de MW, care presupune o investitie de 60 de milioane de euro, si de o centrala termica de 300 de MW, ale carei costuri de dezvoltare sunt estimate la 500 de milioane de euro.

Sursa: Balkans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design