EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara termica
Energie solara termica

Sectorul solaro-termic din Germania, promovat intens

Incepand cu data de 15 August, in Germania a intrat in vigoare o noua sectiune a Programului National de Stimulare, sectiune care prevede, printre altele, conditii mai lejere de acordare a imprumuturilor pentru sectorul solaro-termic.

Franta se alatura elitei energiei solare concentrate

Compania franceza Solar Euromed a anuntat recent ca intentioneaza sa construiasca o centrala electrica solaro-termica cu o capacitate de 12 MW in insula Corsica, cantitatea de energie produsa fiind suficienta pentru a alimenta 10.000 de gospodarii.

Energia solaro-termica prinde putere la nivel global

Agentia Internationala pentru Energie a publicat la inceputul lunii o analiza din care reiese ca, desi in prezent contributia sa la nivel global nu este una semnificativa, energia solaro-termica este pe cale sa ia avant, putand acoperi pana in 2050 1/6 din cererea totala de incalzire si racire in plan mondial.

Spalatorie auto alimentata de un sistem solar, la Belgrad

O spalatorie auto din cadrul unei statii de combustibili din Belgrad, Serbia, se alimenteaza inca din 2010 cu ajutorul unui sistem solar-termic montat pe acoperis. Apa calda cu care masinile a aproape 200 de clienti sunt spalate zilnic provine de la un sistem solar format din 8 colectoare si care acopera o suprafata totala de 20 de mp.

Perceptia gresita a oamenilor cu privire la instalatiile solaro-termice

O companie de consultanta germana a realizat un studiu, in urma caruia s-a demonstrat ca oamenii si-au format o perceptie gresita cu privire la sistemele solaro-termice, motiv pentru care si piata din acest domeniu inregistreaza o crestere mai lenta.

Energie solara termica
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design