EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara termica
Energie solara termica

Universitatea Transilvania incalzita cu energie solara

Studentii brasoveni vor electricitate, caldura si apa calda direct de la soare. Universitatea Transilvania va inaugura in curand un sistem de producere a energiei prin intermediul mijloacelor alternative.
Panourile solare, necesare unui astfel de sistem, au fost deja montate la inaltime, pe trei platforme imense, deasupra corpului D de pe Colina.

Racordarea sistemelor bazate pe energie regenerabila

Centrul de Energii Regenerabile din Prahova, infiintat in octombrie, va incepe, din acesta luna, primele aplicatii pentru racordarea cladirilor publice la sisteme energetice avand la baza energii neconventionale, a declarat Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova. Intr-o prima etapa, toate institutiile publice din subordinea CJ - spitale, centre pentru copii si adulti - vor produce apa calda si caldura cu panouri solare si, de asemenea, vor promova in randul populatiei ideea folosirii panourilor solare pentru incalzirea locuintei, a declarat Cosma.

Betonul folosit pentru stocarea energiei solare

Betonul ar putea fi folosit pentru stocarea energiei termale, potrivit unor cercetatori de la Universitatea din Arkansas. Acestia au castigat un premiu in valoare de 770.000 de dolari din partea Departamentului American de Energie, in cadrul unui program de sustinere a proiectelor de stocare ieftina a energiei solare.

Panourile solare sunt folosite pentru a atrage caldura care sa fie stocata mai apoi in beton. Transferul de la panouri la beton se face printr-un tub de otel.

Cercetatorii vor sa creeze si sa testeze beton de mare performanta, capabil sa stocheze un maximum de energie termala. Pentru aceasta vor expune betonul la temperaturi foarte ridicate si vor folosi modele computerizate.


Energie verde la Cluj


Primaria Cluj-Napoca si Regia de Termoficare a municipiului vor sa achizitioneze un sistem de fotocelule pentru a imbunatati sistemul centralizat de incalzire si pentru a reduce costurile pe care le suporta consumatorii.
Implementarea unui asemanea sistem ar insemna o premiera nationala.
Primarul interimar al Clujului, Sorin Apostu, a declarat, duminica,18.01.2009, intr-o conferinta de presa, ca energiile verzi ar fi solutia pentru planurile sale.
Consider ca energiile alternative, energiile verzi reprezinta solutia, mai ales ca pentru acest gen de solutii exista foarte multi bani europeni. Primaria si Regia de Termoficare vor aborda un astfel de program de instalare a unor fotocelule pentru preincalzirea apei menajere pe centralele termice de cartier, a spus Apostu.

Energie solara termica
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design