EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara termica
Energie solara termica

Avantajele sistemelor solare cu tuburi vidate

Sursa de energie (radiatia solara) pe care o foloseste pentru a functiona este gratuita si inepuizabila. Atunci cand este folosit, reduce considerabil costurile la electricitate sau gaz.
Poate să asigure 60%-70% din nevoia de apă caldă menajeră/an.
Foloseste tuburile vidate, care sunt mult mai performante, fiabile si usor de intretinut fata de clasicele colectoare plate.

Piata sistemelor solare de producere a apei calde


Energia solara a inceput sa fie din ce in ce mai prezenta in Romania.
Tara noastra este bine pozitionata in folosirea unei astfel de energii. Avem o medie de 210 zile insorite pe an. Aceste zile pot produce energie pentru noi sau ne pot scuti de cheltuieli pentru energie.

Sistemele solare se impart in doua categorii mari 
1.    sisteme solare de producere apa calda menajera si aport la incalzire
2.    sisteme solare fotovoltaice de producere a curentului electric

Sistemele solare functioneaza si iarna


articol de Laurentiu Vlad

Service Manager BAXI Romania

Principala prejudecata asupra sistemelor solare este aceea ca ele sunt functionabile doar vara. Dar panourile sunt capabile sa absorba energia solara si pe timp de iarna, reusind sa contribuie intr-un mod important la prepararea apei calde menajere sau la incalzirea spatiului. In lunile cand avem parte de mai putina insolatie, centrala termica, cu care functioneaza in tandem, compenseaza diferenta dintre temperatura agentului termic furnizat de panouri si cea dorita.

Boilerul intr-un sistem solar cu tuburi vidate


articol de ing Nicu Lefter

serviciul comercial CYCLON TECH SRL

Sistemele solare cu tuburi vidate sunt sisteme folosite pentru prepararea apei calde menajere si pentru un aport la incalzire daca este cazul. In general sunt alcatuite din: panoul solar, pompa de recirculare, vasul de expansiune, controlerul sau automatizarea si boilerul. Panourile solare au tuburi vidate ce absorb energia solara convertind-o in caldura , pentru a fi folosita la incalzirea apei. Pompa de recirculare transporta agentul termic prin circuitul de incalzire.

Baxi Romania isi creste orientarea spre tehnologiile verzi si eficiente energetic


Baxi Romania a lansat recent o noua gama de echipamente termice pentru a creste vanzarile si prezenta pe piata in zona solutiilor termice eficiente si prietenoase cu mediul. Respectand noul concept de dezvoltare al companiei -Viitorul este Verde- Baxi Romania si-a consolidat portofoliul de produse cu tehnologii mai eficiente energetic sau care utilizeaza resurse regenerabile, precum energia solara, si care reduc dependenta de combustibilii traditionali.

Energie solara termica
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design