EVENIMENTE
Energie solara pentru apa curata


Pentru zone care nu au acces la electricitate, dar au soare, o solutie suedeza eficienta de purificare a apei este echipamentul Solvatten. Acesta poate fi considerat si ca punct de plecare, care sa inspire oamenii sa inventeze si alte solutii de folosire a energiei solare in alte zone/conditii in lume.

Solvatten este un recipient portabil , o solutie special conceputa si patentata, pentru purificarea apei contaminate cu microorganisme care pot produce imbolnaviri specifice conditiilor de folosire a apei nepotabile. Este o metoda simpla si accesibila pentru obtinerea apei purificate pentru utilizare la scara de gospodarie.

Principiul de functionare se bazeaza pe utilizarea energiei solare, a efectului termic si a radiatiei ultraviolete, in combinatie cu actiunea unor filtre toate conducand la anihilarea patogenilor. Efectul reunit al caldurii si radiatiei ultraviolete purifica apa contaminata la 55 grade Celsius pe parcursul a 3-4 ore de expunere la soare.

Un asemenea echipament purifica 5+5 litri intr-un recipient pliabil, de plastic. O parte a recipientului este acoperita pentru a absorbi caldura, iar o parte este transparenta, pentru a permite sa treaca radiatia ultravioleta. Fiecare unitate are 2 orificii pentru alimentare cu apa si pentru eliminarea acesteia. Un indicator de caldura resetabil indica momentul cand apa devine potabila.

Costul estimat pentru o familie de 5 persoane este de 35 de dolari in primul an si nicio cheltuiala suplimentara dupa aceasta. Ecipamentul Solvatten poate fi folosit timp de 5 ani, costul estimat pe litrul de apa purificata fiind de 0,002 dolari.

sursa: http://www.fabricadebani.ro


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

    Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design