EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Lumina soarelui, sursa de electricitate ieftina

Lumina soarelui ar putea fi transformata in electricitate ieftina, cercetatorii americani lucrand la un dispozitiv de convertire a acesteia.Dipozitivul, format din fotovoltaice organice si OLED-uri, este format dintr-un invelis format din compusi organici semiconductori care pot absorbi fotonii pentru energia solara.Cercetatorii cauta noi materiale si metode de a schimba acesti compusi in asa fel incat sa se absoarba de doua ori mai multa energie solara, informeaza Science Daily.

Japonezii pun vasele in miscare cu energie solara

Japonezii vor sa inceapa lucrarile la primul vas cu motor cu propulsie generata partial de energia solara, informeaza Reuters. Reprezentantii companiilor japoneze de navigatie, Nippon Yusen KK si Nippon Oil Corp, spun ca panourile solare, capabile sa genereze 40 kilowati de electricitate, vor fi puse pe un vas purtator de masini care va fi folosit de Toyota Motor Corp.

Elvetienii vor construi o centrala solara la altitudinea de 3.883 metri

Centrale solare pe culmile muntilor, dar nu orice varf, ci unul cu o altitudine de 3.883 de metri, acesta este planul unei companii elvetiene care gestioneaza statiunea turistica Petit Cervin, scrie Agence Telegraphique Suisse (ATS). Aceasta este cea mai mare inaltime din lume la care va fi instalata o centrala solara.

In conditiile in care cel mai inalt varf muntos din Romania este situat la 2.544 metri (Moldoveanu, Muntii Fagaras), putem spune ca centralasolara va fi situata la 1.339 metri peste nivelul maxim al Romaniei .

Cele mai puternice centrale electrice solare

Companiile americane vor construi in curand doua centrale solare de energie electrica, a caror putere insumata va depasi 800 megawatt intr-o zi insorita. Aceasta reprezinta mai mult de 12 ori cantitatea de energie electrica livrata de cea mai puternica centrala solara prezenta.
De remarcat ca aceasta constructie va fi efectuata pentru compania Pacific Gas & Electric. Aceasta s-a obligat prin contract cu statul american sa genereze, pana in anul 2010, peste 20% din energia sa din surse regenerabile de energie. Aceeasi companie asteapta ca noua centrala solara sa produca energie electrica la preturi competitive cu celelalte surse neconventionale de energie, cum ar fi morile de vant.

ConEdison isi instaleaza primul acoperis verde

Compania de electricitate ConEdison isi instaleaza primul acoperis verde pe sediul Centrului pentru instruire si conferinte din Long Island, New York, unde vor fi plantate peste 21.000 de plante. Acoperisul verde este proiectat pentru a economisi pana la 30% din costurile sistemului de racire al centrului. Plantele absorb caldura si mentin cladirea racoroasa, reducand nevoia de aer conditionat.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design