EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Taxa de 20% pe energia regenerabila, reclamata de industria PV din Bulgaria

Taxa de 20% pe energia regenerabila, reclamata de industria PV din BulgariaDecizia autoritatilor de la Sofia de a institui o taxa suplimentara de 20% pe proiectele de energie alternativa a provocat agitatie in interiorul sectorului fotovoltaic din Bulgaria, potrivit Asociatiei Bulgare pentru Energia Fotovoltaica, care sustine ca aceasta masura va descuraja investitorii straini pentru proiecte noi si va opri progresul inregistrat pana acum in tara vecina.

Taxe anti-dumping de 42,1% pentru producatorii chinezi de fotovoltaice

Taxe anti-dumping de 42,1% pentru producatorii chinezi de fotovoltaiceOficialii europeni au decis impunerea unei taxe anti-dumping de 42,1% pentru companiile chineze producatoare de module fotovoltaice, masura care a intrat in vigoare astazi, 28 Noiembrie, dupa ce ieri actul normativ a fost publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Verificarile in acest sens au fost anuntate in luna Februarie a acestui an, iar in luna Aprilie s-a demarat o alta ancheta anti-subventie.

Parc fotovoltaic EGP de 10 MW in Dolj

Parc fotovoltaic EGP de 10 MW in DoljCompania Enel Green Power, ramura care se ocupa de partea de Energie Regenerabila a gigantului Italian ENEL, a finalizat un parc fotovoltaic de 10 MW in judetul Dolj, ducand astfel capacitatea instalata in Romania a acestui investitor la 36 de MW.

Productia estimata a acestei instalatii este de aproximativ 12 milioane kWh in fiecare an, suficient pentru a acoperi necesarul energetic din 10.000 de locuinte.

Romanian Solar Summit 2013 – un succes

Romanian Solar Summit 2013 – un succesIn cadrul Summitului pentru Energie Solara “Meet the PV Market!”, desfasurat saptamana trecuta la Hotel Intercontinental din Bucuresti, nume importante din aceasta industrie au luat cuvantul in fata celor prezenti, prezentand situatia actuala a sectorului, dar si tendintele viitoare spre care se indreapta piata energiei solare din Romania.
Astfel, Zoltán Nagy-Bege, membru in cadrul Consiliului ANRE, a evocat prevederile Ordinului ANRE nr. 30/2013, printre care si conditiile tehnice de conectare la retea a centralelor solare, respectiv o limita a capacitatii de 5 MW.

Instalaţii de Energie Regenerabila sub 1 MW

Instalaţii de Energie Regenerabila sub 1 MWDin cauza destructurării vieţii economice, Guvernul a vizat amânarea la plată a unui număr de Certificate Verzi pentru energia eoliană, microhidrocentrale şi energia fotovoltaică, începând cu 1 ianuarie 2014, până în martie 2017. Au fost luate în discuţie şi alte posibile măsuri de limitare a capacităţii instalate a producătorilor de energie din resurse regenerabile, care ar avea însă efecte perturbatoare asupra pieţei certificatelor verzi, în condiţiile în care consumul de energie la nivel naţional a scăzut semnificativ.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design