EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Cel mai cunoscut lant de brutarii din UK, dotat cu sisteme fotovoltaice

Cel mai cunoscut lant de brutarii din UK, dotat cu sisteme fotovoltaiceUn numar de zece locatii apartinand lantului de brutarii Greggs, cel mai cunoscut din Marea Britanie, au fost dotate cu sisteme de producere a energiei electrice cu ajutorul luminii solare, intr-o incercare de a reducere emisiile de carbon cu 25% pana in 2015.
Astfel, reprezentantii celui mai mare lant de brutarii stradale din Regatul Unit, mai popular in aceasta tara chiar decat McDonald’s, au anuntat in cursul acestei saptamani instalarea unei capacitati de 1.28 MW de putere fotovoltaica pe acoperisul a zece din locatiile sale.

CEZ, probleme cu legea din cauza centralelor solare?

CEZ, probleme cu legea din cauza centralelor solare?Reprezentantii companiei cehe de utilitati CEZ au primit in aceste zile vizita anchetatorilor de la Crima Organizata, sub aspectul investigarii activitatilor pe care aceasta firma le desfasoara in sectorul energiei solare din Cehia. Mai mult decat atat, achizitionarea in urma cu trei ani de catre CEZ a unei centrale fotovoltaice de mari dimensiuni de asemenea a atras atentia autoritatilor, care suspecteaza nereguli in ceea ce priveste documentatia pentru instalatii.
Politia ceha a vizitat sediul central al companiei CEZ din Praga, actiune care are legatura cu proiectele solare pe care aceasta companie le-a finalizat pe teritoriul tarii.

Importatorii de echipament solar din UE, nevoiti sa verifice provenienta produselor

Importatorii de echipament solar din UE, nevoiti sa verifice provenienta produselor O firma de avocatura din Stuttgart, Germania, avertizeaza ca in urma deciziei Uniunii Europene de saptamana trecuta, despre care noi am vorbit aici, importatorii vor fi obligati sa plateasca taxele antidumping daca se constata ca echipamentele au fost etichetate gresit, ele provenind tot din zona Asiei de Sud-Est.

Martifer Solar a finalizat inca un parc fotovoltaic in Romania

Martifer Solar a finalizat inca un parc fotovoltaic in RomaniaCompania portugheza Martifer Solar a anuntat finalizarea a inca unui parc solar in tara noastra, cu o capacitate de 5.41 MW.
Instalatia este formata de fapt din doua centrale solare, care vor acoperi necesarul electric din 13.000 de gospodarii.
Astfel, prin intermediul acestui ultim proiect, Martifer Solar isi consolideaza prezenta si pozitia in regiunea Europei de Est.

Capacitatea fotovoltaica a Chinei va atinge pragul de 10 GW pana la sfarsitul anului

Capacitatea fotovoltaica a Chinei va atinge pragul de 10 GW pana la sfarsitul anuluiPotrivit ultimelor date, China a instalat in primele zece luni ale anului in curs nu mai putin de 36 de GW de capacitate regenerabila noua, iar cea solara conectata la retea se asteapta sa depaseasca 10 GW pana la sfarsitul anului.

Asadar, Administratia Nationala a Energiei din China sustine ca in sectorul energiei fotovoltaice cresterea fata de anul trecut va fi de circa 200%, in conditiile in care in intervalul Ianuarie-Octombrie 2013 s-au instalat 3.6 GW.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design