EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Zeci de scoli din Marea Britanie au primit acoperisuri solare

In ultimele noua luni, peste 1.400 de module fotovoltaice au fost instalate pe 19 institutii de invatamant din Anglia, iar alte cateva scoli vor fi dotate cu instalatii fotovoltaice conectate la retea in urmatoarea perioada.
Toate sistemele solare din cadrul acestor proiecte scolare au fost instalate de catre o companie britanica, specializata in dezvoltarea de centrale solare pe teritoriul Marii Britanii. Reprezentantii firmei dezvoltatoare sustin ca pentru aceste sisteme s-au folosit module cu un impact foarte scazut asupra mediului, avand o amprenta a carbonului cu 50% mai mica decat alte module de pe piata.

Pana in 2030, energia solara va fi mai ieftina decat cea din combustibili fosili

Institutul german Fraunhofer pentru Sisteme de Energie Solara a realizat un studiu din care reiese ca toate costurile pentru energia regenerabila vor fi un curand mai mici decat cele pentru combustibilii fosili.

Studiul compara cifrele actuale pentru transformarea diferitelor forme de energie in electricitate si realizeaza o predictie cu privire la evolutia acestor costuri pana in 2030.

Stadionul din Haga va fi dotat cu panouri fotovoltaice

Acoperisul stadionului de fotbal din Haga va sustine in curand o instalatie fotovoltaica formata din 2.900 de module solare. Investitia nu se opreste insa numai la montarea acestor panouri fotovoltaice.

Sistemul solar care va fi instalat pe acoperisul stadionului din Haga va avea o productie de circa 725 kWp si va fi unul din cele mai mari proiecte fotovoltaice de acoperis din Olanda.

Anglia a atins pragul de 500.000 de locuinte cu acoperis solar

Jumatate de milion de locuinte britanice au panouri fotovoltaiceDepartamentul pentru Energie si Schimbari Climatice din Marea Britanie a publicat cele mai recente date cu privire la numarul sistemelor solare montate pe acoperisuri rezidentiale din Regatul Unit. Astfel, potrivit informatiilor oficiale, numarul locuintelor dotate cu instalatii fotovoltaice a depasit jumatate de milion, in primele zile ale lui Ianuarie 2014 fiind deja inregistrate 501.145.

Panouri fotovoltaice la o vinarie din Turcia

Una din vinariile de pe coasta turceasca si-a instalat recent 400 de panouri fotovoltaice, insumand un sistem cu o putere de 100 de kWp. Aceasta investitie este o continuare a filosofiei companiei care detine fabrica de vinuri in ceea ce priveste politica de protejare a mediului si de economisire a energiei folosite in procesul de productie.
Inca de la fondarea vinariei, proprietarii au decis sa nu foloseasca niciun fel de pompa in producerea vinului si sa utilizeze in schimb tehnica de curgere gravitationala naturala, care imbunatateste aroma vinului si economiseste in acelasi timp energie.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design