EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Panouri fotovoltaice la o vinarie din Turcia

Una din vinariile de pe coasta turceasca si-a instalat recent 400 de panouri fotovoltaice, insumand un sistem cu o putere de 100 de kWp. Aceasta investitie este o continuare a filosofiei companiei care detine fabrica de vinuri in ceea ce priveste politica de protejare a mediului si de economisire a energiei folosite in procesul de productie.
Inca de la fondarea vinariei, proprietarii au decis sa nu foloseasca niciun fel de pompa in producerea vinului si sa utilizeze in schimb tehnica de curgere gravitationala naturala, care imbunatateste aroma vinului si economiseste in acelasi timp energie.

Numarul certificatelor verzi, redus la jumatate pentru fotovoltaice de la 1 Ianuarie

Numarul certificatelor verzi, redus la jumatate pentru fotovoltaice de la 1 IanuarieAutoritatile romane au luat decizia ca de 1 Ianuarie 2014 numarul certificatelor verzi acordate producatorilor de energie regenerabila sa fie redus drastic, astfel ca proprietarii de ferme eoliene se vor multumi cu numai 0.5 certificate verzi/MWh produs si livrat in retea, fata de doua, cat primesc in prezent si pana in 2017.

Cel mai cunoscut lant de brutarii din UK, dotat cu sisteme fotovoltaice

Cel mai cunoscut lant de brutarii din UK, dotat cu sisteme fotovoltaiceUn numar de zece locatii apartinand lantului de brutarii Greggs, cel mai cunoscut din Marea Britanie, au fost dotate cu sisteme de producere a energiei electrice cu ajutorul luminii solare, intr-o incercare de a reducere emisiile de carbon cu 25% pana in 2015.
Astfel, reprezentantii celui mai mare lant de brutarii stradale din Regatul Unit, mai popular in aceasta tara chiar decat McDonald’s, au anuntat in cursul acestei saptamani instalarea unei capacitati de 1.28 MW de putere fotovoltaica pe acoperisul a zece din locatiile sale.

CEZ, probleme cu legea din cauza centralelor solare?

CEZ, probleme cu legea din cauza centralelor solare?Reprezentantii companiei cehe de utilitati CEZ au primit in aceste zile vizita anchetatorilor de la Crima Organizata, sub aspectul investigarii activitatilor pe care aceasta firma le desfasoara in sectorul energiei solare din Cehia. Mai mult decat atat, achizitionarea in urma cu trei ani de catre CEZ a unei centrale fotovoltaice de mari dimensiuni de asemenea a atras atentia autoritatilor, care suspecteaza nereguli in ceea ce priveste documentatia pentru instalatii.
Politia ceha a vizitat sediul central al companiei CEZ din Praga, actiune care are legatura cu proiectele solare pe care aceasta companie le-a finalizat pe teritoriul tarii.

Importatorii de echipament solar din UE, nevoiti sa verifice provenienta produselor

Importatorii de echipament solar din UE, nevoiti sa verifice provenienta produselor O firma de avocatura din Stuttgart, Germania, avertizeaza ca in urma deciziei Uniunii Europene de saptamana trecuta, despre care noi am vorbit aici, importatorii vor fi obligati sa plateasca taxele antidumping daca se constata ca echipamentele au fost etichetate gresit, ele provenind tot din zona Asiei de Sud-Est.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design