EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Legea privind instalatiile mici de energie regenerabila ar putea intra in vigoare in vara

Potrivit lui Zoltan Nagy-Bege, membru ANRE, din momentul in care Comisia Europeana isi va da acordul final cu privire la tarifele de subventie, in doua luni va fi gata si metodologia de aplicare.
In prezent, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei asteapta aprobarea Comisiei Europene, organismul executiv al Uniunii Europene, pentru preturile stabilite ale energiei generate de instalatii mici de energie regenerabila, respectiv de sisteme de pana la 1 MW si instalatii pe biomasa in cogenerare cu o capacitate de pana la 2 MW.

Sistem revolutionar de panouri “in-acoperis” pentru cladiri in renovare

Sistemele fotovoltaice rezidentiale de acoperis trec la un nivel superior cu ajutorul unei companii olandeze de constructii si a unui producator german de module solare.

Astfel, firma de constructii a facut recent publica instalarea unui acoperis solar in Olanda, folosind o solutie inovatoare propusa de producatorul german Renusol, si anume sistemul fotovoltaic “in-roof”.

Producatorul a fabricat acoperisul cu instalatia solara integrata la fabrica sa, apoi a livrat intreg acoperisul solar prefabricat la locul montajului, unde a fost instalat intr-o singura bucata. 

Romania nu si-a indeplinit obligatia cu privire la deseurile din panouri fotovoltaice

Termenul-limita pentru transpunerea in legislatia nationala a fiecarei tari membre a Uniunii Europene a prevederilor legate de deseurile provenite de la modulele fotovoltaice era de 14 Februarie, insa numai doua tari din 27 si-au indeplinit aceasta obligatie, respectiv Bulgaria si Marea Britanie.
Directiva WEEE (Waste of Electrical and Electronic Equipments) se refera si la deseurile electrice si electronice provenite de la panourile solare, astfel ca tarile din spatiul comunitar au avut un an si jumatate la dispozitie pentru a o integra in legislatia nationala.

Contract de livrare module fotovoltaice produse in Turcia pentru Romania

Compania chineza China Sunergy, care a mai dezvoltat si anul trecut un proiect fotovoltaic in Romania, a anuntat finalizarea unui contract de livrare pentru module fotovoltaice care insumeaza 7.6 MW de capacitate.
Firma este unul din cei mai cunoscuti producatori de celule solare si module fotovoltaice, iar proprietarul si dezvoltatorul parcului fotovoltaic pentru care au fost livrate panourile este un cunoscut conglomerat din industria energiei solare, cu sediul central in China.

Zeci de scoli din Marea Britanie au primit acoperisuri solare

In ultimele noua luni, peste 1.400 de module fotovoltaice au fost instalate pe 19 institutii de invatamant din Anglia, iar alte cateva scoli vor fi dotate cu instalatii fotovoltaice conectate la retea in urmatoarea perioada.
Toate sistemele solare din cadrul acestor proiecte scolare au fost instalate de catre o companie britanica, specializata in dezvoltarea de centrale solare pe teritoriul Marii Britanii. Reprezentantii firmei dezvoltatoare sustin ca pentru aceste sisteme s-au folosit module cu un impact foarte scazut asupra mediului, avand o amprenta a carbonului cu 50% mai mica decat alte module de pe piata.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design