24 februarie 2014 | Comentarii (4)

Potrivit lui Zoltan Nagy-Bege, membru ANRE, din momentul in care Comisia Europeana isi va da acordul final cu privire la tarifele de subventie, in doua luni va fi gata si metodologia de aplicare.
In prezent, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei asteapta aprobarea Comisiei Europene, organismul executiv al Uniunii Europene, pentru preturile stabilite ale energiei generate de instalatii mici de energie regenerabila, respectiv de sisteme de pana la 1 MW si instalatii pe biomasa in cogenerare cu o capacitate de pana la 2 MW.
20 februarie 2014 | Comentarii (1731)

Sistemele fotovoltaice rezidentiale de acoperis trec la un nivel
superior cu ajutorul unei companii olandeze de constructii si a unui
producator german de module solare.
Astfel, firma de constructii
a facut recent publica instalarea unui acoperis solar in Olanda,
folosind o solutie inovatoare propusa de producatorul german Renusol, si
anume sistemul fotovoltaic “in-roof”.
Producatorul a fabricat
acoperisul cu instalatia solara integrata la fabrica sa, apoi a livrat
intreg acoperisul solar prefabricat la locul montajului, unde a fost
instalat intr-o singura bucata.
19 februarie 2014 | Comentarii (2)

Termenul-limita pentru transpunerea in legislatia nationala a fiecarei tari membre a Uniunii Europene a prevederilor legate de deseurile provenite de la modulele fotovoltaice era de 14 Februarie, insa numai doua tari din 27 si-au indeplinit aceasta obligatie, respectiv Bulgaria si Marea Britanie.
Directiva WEEE (Waste of Electrical and Electronic Equipments) se refera si la deseurile electrice si electronice provenite de la panourile solare, astfel ca tarile din spatiul comunitar au avut un an si jumatate la dispozitie pentru a o integra in legislatia nationala.
18 februarie 2014 | Comentarii (6)

Compania chineza China Sunergy, care a mai dezvoltat si anul trecut un
proiect fotovoltaic in Romania, a anuntat finalizarea unui contract de livrare pentru module fotovoltaice care insumeaza 7.6 MW de capacitate.
Firma este unul din cei mai cunoscuti producatori de celule solare si module fotovoltaice, iar proprietarul si dezvoltatorul parcului fotovoltaic pentru care au fost livrate panourile este un cunoscut conglomerat din industria energiei solare, cu sediul central in China.
14 februarie 2014 | Comentarii (8)

In ultimele noua luni, peste 1.400 de module fotovoltaice au fost instalate pe 19 institutii de invatamant din Anglia, iar alte cateva scoli vor fi dotate cu instalatii fotovoltaice conectate la retea in urmatoarea perioada.
Toate sistemele solare din cadrul acestor proiecte scolare au fost instalate de catre o companie britanica, specializata in dezvoltarea de centrale solare pe teritoriul Marii Britanii. Reprezentantii firmei dezvoltatoare sustin ca pentru aceste sisteme s-au folosit module cu un impact foarte scazut asupra mediului, avand o amprenta a carbonului cu 50% mai mica decat alte module de pe piata.