EVENIMENTE

NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

Energia din surse verzi a depasit-o deja pe cea din carbune

Cifrele statisticilor de profil arata ca in fiecare zi a anului trecut in lume s-au construit aproape jumatate de milion de panouri solare, iar Chinaa excelat la productia de turbine eoliene, cu o medie de doua turbine pe ora!

Romania – aproape 1 GW de capacitate fotovoltaica noua in ciuda taierilor de subventii

Tara noastra a adaugat 850 de MW de capacitate fotovoltaica noua in ultimele opt luni, in ciuda schimbarii schemei de sprijin pentru producatorii de energie verde. In plus, Romania are impreuna cu Turcia o serie de proiecte ambitioase de energie la care se lucreaza intens, printre care 1 GW de capacitate si o linie de electricitate subacvatica de 450 de km lungime, care va lega cele doua tari.

Finantare BERD pentru 50 de MW de energie solara in Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare impreuna cu Black Sea Trade Development Bank vor colabora pentru finantarea construirii a 50 de MW de capacitate solara in Romania, de catre EDP Renovaveis.
Estimata la aproximativ 30 de milioane de euro, valoarea investitiei va fi asigurata cu un imprumut de 20 de milioane de euro din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si o linie de credit de 10 milioane de euro de la partenerul sau, Black Sea Trade Development Bank.

Ce urmeaza pe piata energiei solare din Romania

Scott Moskowitz si Adam James de la Greentechmedia au facut o ampla analiza asupra pietei energiei solare din tara noastra, precum si asupra tendintelor pe care le prezinta aceasta pentru urmatorii ani.
Astfel, anul trecut Romania a instalat pentru prima oara in istorie mai mult de 1 GW de energie solara fotovoltaica, plasandu-se in galeria jucatorilor mari la nivel mondial, cum ar fi Italia, India, Marea Britanie sau Grecia. Initial, dezvoltatorii au inceput sa investeasca in piata solara din Romania impulsionati de reducerea nivelului subventiilor din alte piete fotovoltaice mai mari, cum ar fi Germania sau Spania.

Grecia – 1 GW de capacitate solara instalata in 2013

Ministerul grec al Mediului este decis sa adopte noi masuri pentru a gasi o solutie pe termen lung in ceea ce priveste energiile regenerabile, ceea ce ar putea insemna noi reduceri ale tarifelor de subventie si prelungiri ale creditarilor.

Cu toate acestea insa, consumatorii greci se confrunta cu taxe din ce in ce mai mari pentru sprijinirea acestui sector energetic.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoReal Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design